Musslor baguette recept

Vinkokta musslor

Vinkokta musslor

Servera med vitt bröd, baguette. Stek allt i smör, tillsätt vinet och slutligen musslorna. Fantastiskt gott om det görs rätt
Fiskarhustruns musslor med citronaïoli

Fiskarhustruns musslor med citronaïoli

baguette. Borsta musslorna under kallt vatten, dra bort skägget och skrapa bort smuts. Kasta de musslor som är öppna och inte sluter sig när man knackar på dem
Blå musslor med sällskap

Blå musslor med sällskap

servera med smörstekt baguette. För oss var det soppan på musslor och tigerräkor. Har du färska musslor då är det viktigt att få alla musslor rena i rinnande vatten och se till att alla slutar/stänger sig
Musslor, vin, chili, persilja

Musslor, vin, chili, persilja

Fiskhandlarn som just betjänat oss flinar, och vi går därifrån med våra musslor, köper en baguette på vägen hem
Kokta musslor

Kokta musslor

Servera gärna med gott bröd som baguette till. Rensa musslorna. vitlöksbaguette. Släng musslor som är öppna när de är okokta (de är då döda)
Vinkokta musslor på grillen

Vinkokta musslor på grillen

Servera gärna musslorna med en bit varm baguette eller annat gott bröd och en klick aioli. Skrapa musslorna under rinnande vatten och dra bort den lilla tofsen
Musslor med sting

Musslor med sting

Jag serverade med hembakad baguette enligt mitt tidigare recept på bullar men jag bakade ut det till en baguette
Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Moule marinière (Musslor i vitt vin)

4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

Paella med havskräftor, räkor, musslor och bläckfisk

1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar. 1Servering aioli baguette sallad
Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

Mustig fiskgryta med musslor och fänkål

Servera fiskgrytan med nygräddad baguette och en klick matyoghurt. Lägg ner fisk och musslor i grytan. Kasta musslor som inte har öppnat sig
Rostad paprikasoppa med falska musslor

Rostad paprikasoppa med falska musslor

Garnera med timjan och servera baguette till soppan. baguette. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skinnsidan upp på en plåt tillsammans med chilipeppar och oskalade vitlöksklyftor
Recept på gudomliga musslor

Recept på gudomliga musslor

Vi serverade det med hemmagjorda pommes, egengjord aioli och färska baguetter. För musslorna. Under tiden som potatisen tillagas putsa musslorna noggrant
Laxgryta med musslor

Laxgryta med musslor

Servera med kokt potatis eller sprödvärmd baguette. Skölj musslorna och kontrollera att de är hela och skalen stängda
Het thaigryta  med musslor

Het thaigryta med musslor

Skiva baguetten och lägg skivorna på en papprad plåt. Frysta kokta musslor är ett bekvämt halvfabrikat