En väldigt god variant av kokta musslor där buljongen blir otroligt mustig och god av ölen, tomaterna och senapssmaken, serveras enkelt med en bit rostat bröd och lite vitt vin i glaset
Just i kväll ska vi utöver dessa räkor äta både charkuterier, baconlindade rökta musslor, marinerade ronärtskocksbottnar, någon god liten ost, och givetvis nybakade surdegsbaguetter
Jag hade även i färsk torskfilé samt blåmusslor. Då stod det en flaska Corona, Red Stripe, Staropramen, olika ölflaskor mer eller i vissa fall mindre tömda, utspridda över lägenhetens ytor
Abbas rökta musslor. Perfekt tilltugg till en öl. De enda musslor som är värda att köpa på konserv. Vispa ut mjölet i den skvätt grädde du har kvar och tillsätt i den kokande grädden
Salta och vänd fisken i mjöl, ägg och ströbröd. Rör i mjölet och späd med öl och grädde. 3 msk vetemjöl. 2 msk vetemjöl. 100 g musslor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g fiskfiléer 1 tsk salt 3 msk vetemjöl 1 uppvispat ägg 1 dl ströbröd Arla® Smör-&rapsolja Sås. 2 vitlöksklyftor 2 msk vetemjöl 1 dl stout, t ex Guinness 2½ dl Kelda® mellangrädde 2 tsk skaldjursfond 2 msk hackad färsk timjan ½ krm cayennepeppar 100 g skalade räkor 100 g musslor
Vill du inta ha vin till fungerar belgisk öl utmärkt. Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vitt vin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
Det går inte att ha med sig något vanligt snacks till badflotten för det blir för mjukt, så vi mumsade på lite annat så som oliver, fetaost, ölkorvar och rökta musslor