Musselsoppa recept

2 Spara
Musselsoppa med saffran

Musselsoppa med saffran

Godmorgon lördag. Och sol, efterlängtat. Även för min katt som lyckades skrika sig till en promenad, han har förstått det här med att om man skriker tillräckligt högt så får man oftast som man vill
0 Spara
…musselsoppa med hasselbackspotatis?

…musselsoppa med hasselbackspotatis?

Det blev musselsoppa med hasselbackspotatis, en lätt sallad, aioli och baguette till. Elin, som fotograferar, hade födelsedag i fredags vilket naturligtvis krävde något lite extra gott och enligt traditionen födelsedagsbarnets önsekmål
0 Spara
…musselsoppa med hasselbackspotatis?

…musselsoppa med hasselbackspotatis?

Det blev musselsoppa med hasselbackspotatis, en lätt sallad, aioli och baguette till. Elin, som fotograferar, hade födelsedag i fredags vilket naturligtvis krävde något lite extra gott och enligt traditionen födelsedagsbarnets önsekmål
1 Spara
Viltsvinskebab

Viltsvinskebab

Veckans torsdagslunch bestod av en jättegod viltsvinskebab i hembakade pitabröd. Malin hade fått till en riktigt god smak och vi alla åt med god aptit
4 Spara
Musselsoppa (Clamchowder)

Musselsoppa (Clamchowder)

Hösten är här och det börjar kännas mer motiverande med en värmande soppa. Jag är egentligen ingen fan av soppa då jag tycker att dom vanligen gör mig mer pinkenödig än mätt men om man ser till att soppa är ordentligt matig så funkar det
1 Spara
Musselsoppa

Musselsoppa

1. Hetta upp olivoljan i en stor panna. 2. Rör ner den krossade vitlöken och låt koka i 30 sekunder. 3. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i fem minuter
0 Spara
Musselsoppa

Musselsoppa

Rensa musslorna och hacka 1/3 av dem mycket fint. Ansa grönsakernaoch skär dem i mindre bitar. Fräs grönsakerna i matfettet tillsammansmed de hackade musslorna
0 Spara
Fänkålsdoftande Musselsoppa

Fänkålsdoftande Musselsoppa

1. Borsta och skölj musslorna väl. 2. Kasta de musslor som inte sluter skalet när man knackar på dem. 3. Skala och finhacka lök, vitlök och fänkål, fräs mjukt i smör
3 Spara
Lax och musselsoppa med smak av våren och vintern

Lax och musselsoppa med smak av våren och vintern

Lax och musselsoppa med smak av apelsin och saffran500 g färska musslor eller en burk (250g) konserverade musslor2 dl vitt vin1 liten gul lök1 knippe stjälkselleri eller en fänkål1 ark saffran8 dl vatten2 tärningar fiskbuljong1 burk/kartong krossade tomatersaften från en pressad apelsin1/2 msk rivet apelsinskal250 g laxfilè och 300g pangasiusfilé (hajmal) Skölj och borsta musslorna väl, kasta bort de som inte öppnar sig
2 Spara
Clam chowder (musselsoppa)

Clam chowder (musselsoppa)

Det blir gott, men ingen Clam chowder. Clam chowder - musselsoppa 360 g musslor i lake 4 medelstora potatisar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tärnad morot om det finns 1 tärnad bit rotselleri om det finns 100 g skivat, rimmat sidfläsk eller bacon (hoppa i nödfall över) 6 dl grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron 2 msk hackad persilja (önskvärt) 1 msk Maizena (eventuellt) Häll av musslorna, spara spadet. Läs även andra bloggares åsikter om musslor , clam chowder , båtmat , konserv 360 g
Sökförslag och sidor