Musselsoppa olivolja recept

Musselsoppa

Musselsoppa

4 2 nät färska blåmusslor (à 1 kg) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 2 1/2 dl vispgrädde salt och svartpeppar 3 msk hackad persilja ev baguette till servering Lägg till i inköpslistan
Musselsoppa med mozzarellatoast

Musselsoppa med mozzarellatoast

1 msk olivolja. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva purjolöken. Fräs lök, vitlök och purjolök på svag värme i en gryta med olja, ca 3 minuter
God kväll

God kväll

Fräs dem i en stor kastrull med olivolja i botten tills löken mjuknat och slå sedan i vinet och buljongtärningen, koka upp
Skaldjursgryta med saffran

Skaldjursgryta med saffran

Hetta sedan upp en gryta med olivolja och häll ner grönsakerna. Hektisk helg, med dåligt uppdaterande. Men ibland kommer livet emellan
Honeyed chicken – A Game of Food

Honeyed chicken – A Game of Food

Till förrätt blev det musselsoppa, inte tagen ur boken dock, men har man en underbar buljong över från gårdagens musselkok är det få alternativ som förslår
Clam Chowder på hjärtmusslor, rödtunga och äpple

Clam Chowder på hjärtmusslor, rödtunga och äpple

Mustig och matig musselsoppa med bland annat potatis och äpple i. Olivolja. Häll lite olivolja i en stor traktörpanna och stek lök, vitlök och selleri på medelvärme i några minuter
Rosémusslor med eller utan pasta

Rosémusslor med eller utan pasta

Doppa gärna ett bröd i den goda vinskyn eller musselsoppa som barnen kallade det för när de var små. 3-5 msk olivolja. 3-5 msk olivolja
Musslor. För det är du värd.

Musslor. För det är du värd.

Musselsoppa med saffran, apelsin och rotfrukter. Olivolja. Skiva vitlök och purjolök tunt och fräs dem mjuka i lite olivolja, utan att de tar färg

Idag tänker jag

Laga en god lunch och äta i skuggan, en favorit den här sommaren har varit Clam chowder, musselsoppa
Vitlöksmusslor med mangosalsa

Vitlöksmusslor med mangosalsa

Till förrätt åt vi en saffransdoftande musselsoppa med mangosalsa. 2 msk olivolja. 2 msk olivolja. 2 msk olivolja. 1 tomat 2 msk olivolja