Häll av vattnet från musslorna. Tillsätt musslor och finhackad dill. 1 st musslor. 1 st musslor burk 1 st vitlöksklyfta 50 g champinjoner färska 2 tsk matfett 1 msk vetemjöl 2
Det är bara det där med musslorna. Äntligen är den här musselsoppan lika lätt som att steka falukorv. Man ska hålla rätt på om musslorna är levande, om de sluter sig innan tillagningen och om de öppnar sig under koket – annars kan man bli lätt matförgiftad och dålig i magen…
Häll upp musslorna i stor bunke och rensa bort dem som är skadade och trasiga. Finhacka vitlök och scharlottenlök, värm upp smöret i en stor kastrull med lock (alla musslorna ska rymmas i) och fräs löken
Skölj musslorna och kontrollera att de sluter sig genom att knacka dem i köksbänken. Tillsätt vitt vin och sätt plattan på högsta värme och lägg ner musslorna