Skala och hacka gul lök, morot, stjälkselleri i små tärningar och skiva vitlöken tunt. Musselsoppa eller moules marinières är en mycket god rätt och enkel att tillaga
Skala och skiva lök, morot och palsternacka tunt. Tvätta blåmusslorna i kallt vatten och ta bort det lilla skägget som ibland sitter i sidan på musslorna
Strimla morot, potatis och fänkål fint. Skär torskfilén i ca 3 cm stora bitar. Tvätta musslorna. Kasta bort trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet
Varför starta veckan med småtrist vardagsmat, när jag kan bjussa på musselsoppa. Musselsoppa, 4 pers. Musselsoppa, 4 pers eller 8 förrätter 1 kg (1 nät) blåmusslor
Musselsoppa med saffran, apelsin och rotfrukter. Japp, det är en hit. Jag presenterar stolt en gryta full av hälsa, en mustig allt-i-ett-skapelse lika lämplig att förära de tjusigaste av festgäster som din dammiga gamla bättre hälft
Clam chowder - musselsoppa 360 g musslor i lake 4 medelstora potatisar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tärnad morot om det finns 1 tärnad bit rotselleri om det finns 100 g skivat, rimmat sidfläsk eller bacon (hoppa i nödfall över) 6 dl grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron 2 msk hackad persilja (önskvärt) 1 msk Maizena (eventuellt) Häll av musslorna, spara spadet. 1 tärnad morot
Till middagens Lax- och musselsoppa (2p) letades följande fram ur gömmorna. Riv en morot och fräs i olivolja tillsammans med 2 finhackade shallottenlökar, sambal oelek, 1 msk tomatpuré och 1 msk hummerfond