Musselsoppa eller moules marinières är en mycket god rätt och enkel att tillaga. Skala och hacka gul lök, morot, stjälkselleri i små tärningar och skiva vitlöken tunt
Hacka lök o vitlök väldigt fint. 2 vitlökskyftor. 3 scharlottenlökar. Servera med vitlöksbröd För 4 pers. 2 vitlökskyftor. 3 scharlottenlökar ½ g saffran
Smält smöret i en kastrull och lägg i lök, fänkål, chili och musslor. (om en mussla vägrar öppna sig efter kokning ska den inte tvingas - utan slängas, då är den också dålig) Lite lök kanske fastnar i nån mussla, men det gör inget
Purjolök. Det här är inte ett recept på Billi-Bi utan bara ett recept på en jäkligt god musselsoppa. Hacka lök, fänkål och persiljestjälkarna, fräs på i lite olja tills de har blivit mjuka
)Börja med att skiva upp en morot å en stjälk selleri samt hacka charlottenlöken. Ett nät med musslor, 3st morötter, 2 stjälkar selleri, 1 charlotten lök, 2 glas vitt vin, 2 glas vatten, smör, 2 dl grädde, 1 ägg, 1 dl riven parmesan ost, vit å svart peppar
Jag älskar musselsoppa. I med timjan, chili, salladslök och grädde. 1 kg blåmusslor1 gul lök1vitlöksklyfta0,5 röd chili2 msk smör1 tsk curryett knippe färsk timjan4 dl vatten3 dl torrt vitt vin1 fiskbuljongtärning1 dl grädde4 salladslökarsalt och peppar2 msk hackad dillev bröd till serveringHacka den gula löken och fräs den mjuk i smör tillsammans med vitlöken. 1 gul lök. 1 vitlöksklyfta