Till en god musselsoppa hör både lök och timjan och gärna också vitt vin. DAGENS RECEPT 14-11-18FIN MUSSELSOPPA MED LÖKMusslor hör till våra billigare och mest användbara konserver bland skaldjuren. Konserverade musslor är en helkonserv, det betyder att de upphettats (steriliserats) vid 120 grader och att konserven därför kan förvaras i rumstemperatur
Lax och musselsoppa med smak av apelsin och saffran500 g färska musslor eller en burk (250g) konserverade musslor2 dl vitt vin1 liten gul lök1 knippe stjälkselleri eller en fänkål1 ark saffran8 dl vatten2 tärningar fiskbuljong1 burk/kartong krossade tomatersaften från en pressad apelsin1/2 msk rivet apelsinskal250 g laxfilè och 300g pangasiusfilé (hajmal) Skölj och borsta musslorna väl, kasta bort de som inte öppnar sig