Det här var en lite annorlunda variant med timjan, curry och dill. Jag älskar musselsoppa. 1 kg blåmusslor1 gul lök1 vitlöksklyfta0,5 röd chili2 msk smör1 tsk curryett knippe färsk timjan4 dl vatten3 dl torrt vitt vin1 fiskbuljongtärning1 dl grädde4 salladslökarsalt och peppar2 msk hackad dillev bröd till serveringHacka den gula löken och fräs den mjuk i smör tillsammans med vitlöken
5 kruka(or) dill, hackad. Skrubba musslorna rena, släng bort de söndriga och de som inte sluter sig. Fräs lök och vitlök (i en klick smör)i en stor kastrull, tillsätt örterna och currypastan, slå på vatten och vin
Garnera med dill och servera. 1 knippa(en) dill , färsk. 1. Skala och finhacka en fänkål och löken till fonden och låt dem fräsa i olivolja utan att de tar färg