Till förrätt blev det musselsoppa, inte tagen ur boken dock, men har man en underbar buljong över från gårdagens musselkok är det få alternativ som förslår
Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft. Clam chowder - musselsoppa 360 g musslor i lake 4 medelstora potatisar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tärnad morot om det finns 1 tärnad bit rotselleri om det finns 100 g skivat, rimmat sidfläsk eller bacon (hoppa i nödfall över) 6 dl grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar 1 citron 2 msk hackad persilja (önskvärt) 1 msk Maizena (eventuellt) Häll av musslorna, spara spadet. 1 citron
Dags för soppa och vi bjuder på musselsoppa med rotselleri- och saffranskräm. Alors temps pour neutraliser le palais avec un sorbet au sureau et citron vert avant que
Slå på vin, vatten, fond, skal och saft av citron och fänkålsfrön. 1 st citron. Fräs schalottenlök, vitlök, persilja, paprika och färsk fänkål i en kastrull i olivolja