Musselsoppa blåmusslor recept

Musselsoppa med vitlöksbröd

Musselsoppa med vitlöksbröd

Musselsoppa eller moules marinières är en mycket god rätt och enkel att tillaga. Musselsoppa (2 personer som huvudrätt)
 ca 50 min. 1 nät blåmusslor. 1 nät blåmusslor
Musselsoppa Riesling

Musselsoppa Riesling

blåmusslor. 1. Skölj och borsta musslorna i kallt vatten. Ta bort alla musslor som är trasiga eller inte sluter sig i kontakt med vattnet

Musselsoppa

1 Nät blåmusslor. Låter kanske knepigt, men icke. 2 Port. 3 charlottenlökar. 1 stor vitlökasklyfta. 1 bit rotselleri
Nadjas Musselsoppa

Nadjas Musselsoppa

Skrubba blåmusslorna noga, släng de som är öppna innan tillagning (de är dåliga). 20 färska blåmusslor
Musselsoppa – Gästspel av min bror i Lesscarbsköket

Musselsoppa – Gästspel av min bror i Lesscarbsköket

Min lillebror var här i några dagar och lagade en god musselsoppa till mig och farfar. När du äter musselsoppan ska du kasta de musslor som inte öppnat sig, eftersom de förmodligen var döda innan de lades ner i grytan
Musselsoppa

Musselsoppa

En kasse blåmusslor. Det här är inte ett recept på Billi-Bi utan bara ett recept på en jäkligt god musselsoppa
Fänkålsdoftande Musselsoppa

Fänkålsdoftande Musselsoppa

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg blåmusslor , färska med skal 5 st Schalottenlök(ar) 3 st vitlöksklyfta(or) 3 msk smör 0,3 st fänkål 3 dl vitt vin , torrt, 12 % 3 msk fiskfond 3 dl grädde 2 dl vatten 1 bladpersilja Köp receptet
Musselsoppa

Musselsoppa

4 2 nät färska blåmusslor (à 1 kg) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 2 1/2 dl vispgrädde salt och svartpeppar 3 msk hackad persilja ev baguette till servering Lägg till i inköpslistan
Clam Chowder - Musselsoppa

Clam Chowder - Musselsoppa

1 kg Blåmusslor med skal. 1 kg Blåmusslor med skal. 4 portioner. Ingredienser. 1 gul Lök, hackad. 1 liten Morot, finhackad
Fransk fisk- och musselsoppa

Fransk fisk- och musselsoppa

500 g färska blåmusslor. Skär torskfilén i ca 3 cm stora bitar. Tvätta musslorna. Kasta bort trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet
Clam Chowder - Musselsoppa

Clam Chowder - Musselsoppa

1 kg Blåmusslor med skal. 1 kg Blåmusslor med skal. 4 portioner. Ingredienser. 1 gul Lök, hackad. 1 liten Morot, finhackad
Blåmusselsoppa med fänkål

Blåmusselsoppa med fänkål

Kvällens middag bestod idag av den här goda musselsoppan tillsammans med ett gott vitlöksbröd. 1 nät blåmusslor. Kram 1 nät blåmusslor
Vinkokta musslor med fänkål och timjan

Vinkokta musslor med fänkål och timjan

Här kommer recept på en väldigt god musselsoppa. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta)
Ett måndagslyft

Ett måndagslyft

Varför starta veckan med småtrist vardagsmat, när jag kan bjussa på musselsoppa. (Använd lagom med vatten så att det precis täcker blåmusslorna som läggs i när vattnet kokar