Musselsoppa eller moules marinières är en mycket god rätt och enkel att tillaga. Musselsoppa (2 personer som huvudrätt) ca 50 min. 1 nät blåmusslor. 1 nät blåmusslor
Min lillebror var här i några dagar och lagade en god musselsoppa till mig och farfar. När du äter musselsoppan ska du kasta de musslor som inte öppnat sig, eftersom de förmodligen var döda innan de lades ner i grytan
Detta är den avslutande rätten i en triologi av musslor, men denna musselsoppa skulle även kunnat ha varit med i temat snabbmat som jag körde innan jul
500 g färska blåmusslor. Skär torskfilén i ca 3 cm stora bitar. Tvätta musslorna. Kasta bort trasiga musslor och de som inte stänger sig när man knackar på skalet
Här kommer recept på en väldigt god musselsoppa. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta)
Varför starta veckan med småtrist vardagsmat, när jag kan bjussa på musselsoppa. (Använd lagom med vatten så att det precis täcker blåmusslorna som läggs i när vattnet kokar