Det är söndagsmorgon och vad passar bättre än att baka lite bröd, närmare bestämt ett müslibröd. Jag har varit uppe ett bra tag och har ett müslibröd i ugnen som är klart alldeles perfekt till frukosten
Sjukt gott blev det här. Tyvärr blev det ganska få så nästa gång tänker jag nog dubbla receptet. 25 g jäst6 dl vatten 1 msk salt1 msk honung5 dl fruktmüsli2 dl rågmjöl2 dl grahamsmjöl8 dl vetemjöl (spara lite till utbakning)Smula jästen i en bunke
Fredag, helt underbart med helg nu känner jag. Den här veckan har varit fullspäckat med middagar, möhippa för fina vänner, jobb, båtiläggning i Vättern och sen allt annat som ska hinnas med
Denna gång blev det frallor. 50 g jäst5 dl ljummet vatten½ dl rapsolja1 tsk brödkryddor1 tsk salt½ dl sirap2 dl musli1 dl mannagryn10-12 dl rågsiktSätt ugnen på 225 grader