Muslibröd recept

Müslibröd med frukt och nötter!

Müslibröd med frukt och nötter!

I bland bakar jag bröd, ofta när jag ska ha gäster eller om jag är sugen på att ha ett gott frukostbröd hemma
Müslibröd

Müslibröd

Det är söndagsmorgon och vad passar bättre än att baka lite bröd, närmare bestämt ett müslibröd. Jag har varit uppe ett bra tag och har ett müslibröd i ugnen som är klart alldeles perfekt till frukosten
müslibröd

müslibröd

15 st 50 g jäst3 dl ljummen mjölk. 3 dl vatten ½ dl rapsolja2 tsk salt½ dl sirap2 dl musli. 3’msk linfrön
Müslibröd

Müslibröd

Ingredienser3 dl ljummet vatten2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst1 tsk salt1-2 msk sirap2 dl müsli2 dl rågsikt4 dl vetemjöl1 ägg för att pensla
Müslibröd

Müslibröd

Sjukt gott blev det här. Tyvärr blev det ganska få så nästa gång tänker jag nog dubbla receptet. 25 g jäst6 dl vatten 1 msk salt1 msk honung5 dl fruktmüsli2 dl rågmjöl2 dl grahamsmjöl8 dl vetemjöl (spara lite till utbakning)Smula jästen i en bunke
Müslibröd

Müslibröd

Har ni en trevlig tisdagkväll därute. Jag har en toppenkväll, jag har varit och tränat (och det var till och med roligt, hör och häpna
Müslibröd i långpanna

Müslibröd i långpanna

Nu är det höst. Ute spöregnar det o är kolsvart och hockeysäsongen är igång på riktigt med säsongens första SHL-match för Luleå
Müslibröd

Müslibröd

3 dl ljummet vatten1/2 pkt jäst 1 tsk salt2 msk sirap 2 dl valfri müsli 6-7 dl vetemjöl 1 ägg till penslingLite müsli till topping
Müslibröd

Müslibröd

Dag 1 – fördeg. Blanda ihop allting noga i en bunke. Täck med bakduk och ställ i rumstemperatur över natten
Müslibröd med torkad frukt

Müslibröd med torkad frukt

Värm 3 dl vatten till 37°. Blanda ut jästen I vattnet. Lägg mjöl, havregryn, pumpakärnor, salt, plommon och aprikoser i en bunke
Nattjäst müslibröd

Nattjäst müslibröd

Fredag, helt underbart med helg nu känner jag. Den här veckan har varit fullspäckat med middagar, möhippa för fina vänner, jobb, båtiläggning i Vättern och sen allt annat som ska hinnas med
Muslibröd

Muslibröd

Denna gång blev det frallor. 50 g jäst5 dl ljummet vatten½ dl rapsolja1 tsk brödkryddor1 tsk salt½ dl sirap2 dl musli1 dl mannagryn10-12 dl rågsiktSätt ugnen på 225 grader