Värm ugnen till 200°C. Hacka mandel och/eller hasselnötter. Blanda dem med havregryn, rågflingor, linfrö, solroskärnor, kokosflingor och råsocker i en stor skål
Nåt som jag funderat på länge är att göra egen müsli. Dels för att det verkat väldigt enkel men också för att det verkat gott och nyttigt och nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen och provat
Att göra hemgjord müsli är både enkelt och billigt. Variera precis som du vill med olika gryn och nötter, och vill man ha i russin eller annan torkad frukt tillsätter man det när müslin svalnat
Hemmagjord müsliblandning serverad med turkisk yoghurt – smarrig frukost/kvällsmål/mellis. Ja återigen har det varit inslag på nyheterna om de üüübersockrade frukostblandningarna i affärhyllarna
Vilket resulterade i en fantastiskt god musliblandning. Musliblandningen. När man äter LCHF kost händer det ofta att frukosten består mest utav ägg i någon form, vilket kan bli lite enformigt
När jag och min nyligen glutenkänsliga mamma var och handlade i onsdags klagade hon på att den glutenfria müslin som hon nyligen köpt smakade skit och att hon tyckte att et var svårt att hitta någon god
(I samarbete med Zerazza och Le Creuset). Precis landat i ett hett och fuktigt Thailand för att först jobba lite och sedan möta upp kärleken i mitt liv för tio dagars semester, vad kan då passa bättre än att jag delar med mig av mina nya köksfavoriter, lite julklappstips och receptet på min absoluta favoritgranola
Jag har helt slutat att köpa müsliblandningar och granola i affären av flera anledningar. Första gången jag gjorde egen visste jag exakt hur mycket socker jag hade i, och hur det påverkade smaken, och insåg därmed att köpt müsli innehåller betydligt mer socker än hemmagjord