70 g mörkt muscovadosocker. 70 g mörkt muscovadosocker. Solhagas äppelkaka med kanel och muscovado. Det är en fin höst vi har, med högvis av stora fina äpplen som bara rasar ner från träden
150 g mörkt muscovadosocker. Blanda samtliga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°
Ekologiskt Muscovadoråsocker. 180 g mjukt smör3dl Muscovadoråsocker (minska något om du bakar på vanligt socker)2 ägg1/2 tsk vaniljpulver2 tsk mald kardemumma och 2 tsk grovstött1,5 tsk bakpulver3 dl mjöl1 dl mjölkVispa ihop ingredienserna i nämnd ordning, vispa rejält mellan varje
1,5-2 dl socker (jag använde hälften vanligt strö över hälften ljust muscovado). 1,5-2 dl socker (jag använde hälften vanligt strö över hälften ljust muscovado)
3 dl muscovadosocker (jag tar ljus muscovado men om man vill ha det hela lite mustigare tar man mörk). 3 dl muscovadosocker (jag tar ljus muscovado men om man vill ha det hela lite mustigare tar man mörk)
) 4-6 portioner 1 kg högrev i grytbitar 1 pkt bacon 2 vitlök solo 1 grön chili 1 torkad röd chili (färsk går också bra) 1 msk chilipulver 2 msk mjöl ca 2 msk hackad koriander 1 msk paprikapulver 2 tsk spiskummin några droppar liquid smoke 3 msk rödvinsvinäger 3 msk socker (gärna farin eller muscovado) 3 stänk tabasco 1 tsk oregano 1 öl av lagertyp 1/2 dl oxfond vatten salt Börja med att strimla och steka baconen i en het panna