Murklor recept

Stuvade Murklor

Stuvade Murklor

Murkeltider Nu finns det gott om murklor i skogen, om man har tur att ramla över ett bra ställe. Även torkade murklor ska man förvälla efter blötläggningen, nyare rön säger att det finns giftrester kvar även efter torkning
Murklor med ankleversås

Murklor med ankleversås

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana
Rödvinssås med murklor

Rödvinssås med murklor

Skölj murklorna och låt rinna av. 1 burk konserverade förvällda o sköljda murklor. Skala och grovhacka schalottenlök, vitlök och katrinplommon
Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås

Kalvytterfilé med gräddkokt savojkål, murklor och rödvinssås

4 Kalvytterfilé 800 g kalvytterfilé (se Tips) 80 g tunt skivad lardo (smaksatt späck), pancetta eller bacon 2 tsk grovhackade enbär 2 krossade lagerblad 2 tsk stött pepparmix (gärna five peppers) 1/2 dl grovhackad bladpersilja 1/2 dl grovhackad timjan 1/2 citron salt och peppar smör och olja till stekning Gräddkokt savojkål 5 dl vispgrädde 1 stjärnanis 400 - 500 g savojkål 1 burk kräftklor (murklor) 1 burk motsvarar ca 200 g varav 100 g avrunnen vikt 2 msk finhackad schalottenlök smör och olja till stekning Rödvinssås 100 g rotselleri 1 liten morot 1 liten rödlök 2 vitlöksklyftor 1 tomat 2 msk olivolja 1 dl balsamvinäger 3 dl rödvin 2 msk konc kalvfond 2 - 3 msk rönnbärsgelé 2 - 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1 msk smör vatten salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Stekt lammfilé med rosmarin, murklor och majrovor

Stekt lammfilé med rosmarin, murklor och majrovor

murklor som ska blötläggas. Blötlägg murklorna i ljummet vatten i 2 timmar,skölj noga bort sand och annat ochpressa varsamt ur vattnet. Rensa och skär majrovornai kvartar, och stek dem i olivolja ien panna tillsammans med murklorna i 2minuter
Kycklingsås med murklor

Kycklingsås med murklor

Två burkar med murklor eller valfri annan svamp. Skölj murklorna väldigt noggrant och hacka i lagom stora bitar
Tips på såser till grillat

Tips på såser till grillat

Skölj murklorna och hacka dem i mindre bitar. Murkelsås0,5 gul lök1 burk murklor6 dl grädde1 grönsaksbuljongtärningen skvätt sojasalt och peppar1 msk sockerljus redningFinhacka löken och stek mjuk i smör
Murkelsås med konjak

Murkelsås med konjak

1 burk murklor. Fräs svamp och lök tills löken blir genomskinlig, tillsätt grädde och fond, låt småkoka i ca 5 minuter
Laxfilé med murkelsås

Laxfilé med murkelsås

Hacka murklorna fint. Börja med murkelsåsen, använder du färska eller torkade murklor ska dessa kokas av 2x5 minuter i rikligt med vatten varefter allt kokvatten kastas. 1½-2 dl finhackade förvällda murklor eller svart trumpetsvamp
Dagens recept: Köttfärs i smördeg

Dagens recept: Köttfärs i smördeg

Blanda 150 g skivade färska champinjoner eller 25 g torkade blötlagda hackade murklor i färsen. DAGENS RECEPT 15-01-17KÖTTFÄRS I SMÖRDEGEn välkryddad köttfärs inbakad i smördeg ger en verkligt festlig huvudrätt
Gräddig fläskgryta - Allt i ett.

Gräddig fläskgryta - Allt i ett.

Skär fläskköttet i ca 3 cm kuber, lägg i en plastpåse ihop med vitlökspepparen och skaka om. Skala potatis och lök, skär potatis i 3 cm kuber, hacka lök i 3 cm bitar, skär svampen i bitar