Lägg ut bottnarna på ugnssäkert fat. Stek filén lätt och lägg skivorna ovanpå bottnarna. Gör en gräddstuvning på murklorna och den finhackade löken genom att smälta lite smör, vispa ner ett par msk vetemjöl och späda med grädden
Som huvudrätt serveras en hjortstek med rödvinssås, murkelstuvning och ugnsrostade rotfrukter som mandelpotatis med palsternacka och persiljerot och röd lök tillsammans med lingongelé
Minns de goda varma smörgåsar som Mamma gjorde med murkelstuvning när jag var liten. Murkelstuvning 1 dl förvällda, grovhackade Murklor 1½ dl Grädde 1 msk Smör 1 msk finhackad Purjolök Havssalt och nymald Vitpeppar Några droppar vit Balsamvinäger Worcestersauce Bryn smöret lätt, rör ner de hackade murklorna
Murkelstuvning var det länge sedan vi åt, liksom hasselbackspotatis. Nej någon spökfrossa har vi inte haft, vi har inte sett en endaste häxa eller utklädd unge
Lägg murkelstuvningen på ena sidan av tallriken och placera det skivade köttet ovanpå. Har man inte tillgång till renkalvfilé kan man använda kött av rådjur eller hjort