Murkelsås svamp recept

Murkelsås med konjak

Murkelsås med konjak

Fräs svamp och lök tills löken blir genomskinlig, tillsätt grädde och fond, låt småkoka i ca 5 minuter
Murkelsås

Murkelsås

En inte allt för nyttig svamp i en väldigt god sås. 1,5 svampbuljongtärning. 1,5 svampbuljongtärning. Murkelsås
Helstekt oxfilé med murkelsås

Helstekt oxfilé med murkelsås

Fräs murklorna i smöret och låt det steka in i svampen. Murkelsås. Murkelsås300 g murklor (konserverade, netto 200 g, ca 2 burkar, alt 40-50 g torkade) 3 msk smör 2 msk mjöl ca 3 dl spad från murklorna 2,5 dl vispgrädde 40 % 0,5-1 tsk salt (torkade murklor kräver mer än konserverade) 1 krm svartpeppar 0,5 krm paprikapulver 3-4 dl mjölk
Halstrad fjällröding med murkelsås

Halstrad fjällröding med murkelsås

Finhacka löken och fräs den tillsammans med murklorna i smöret tills svampens vätska har avdunstat. Servera filéerna med murkelsåsen, nykokt potatis och citronklyftor
Helstekt vårkyckling med murkelsås

Helstekt vårkyckling med murkelsås

Murkelsås. Koka dem två gånger i rikligt med vatten, 3–4 gånger svampens volym och 5 minuter varje gång. 5 st svampbuljongtärning
Kasslergratäng & finmiddag från helgen

Kasslergratäng & finmiddag från helgen

Till köttet gjorde jag en underbar murkelsås vilket är bland det godaste man kan äta i såsväg. Samtidigt skivar du upp bacon i småbitar och hackar purjon, stek dessa i stekpanna tills dem fått fin färg och häll sedan över dessa i kastrullen tillsammans med svampen och löken
Revansch på nyårsmiddagen

Revansch på nyårsmiddagen

Tournedos med murkelsås och smördegsbakelse med potatis och jordärtskocka. Svampsåsen, baserad på toppmurklor, som jag råkade ha i frysen, blev också lyckad
hipp hipp hurra!

hipp hipp hurra!

Det blev ryggbiff, murkelsås och pressad potatis. För murkelsås för fyra portioner behöver du. 1 burk murklor, avsköljda och finhackade1 finhackad liten lök5 dl matlagningsgrädde2 buljongtärningar, mörk ox-1 nypa sockerSalt och pepparRedningFräs lök och svamp snabbt i lite smör
Murkelsås

Murkelsås

Murkelsås är min absoluta favoritsås. Recept2 schalottenlök1 burk murklorsmör att steka i2 msk vetemjöl2 dl grädde2 dl kalvfond2 tsk soja1 äggulasalt och peppar efter tycke och smakFinhacka schalottenlöken och hacka den konserverade svampen
Murkelsås

Murkelsås

Redan innan jag tyckte om att äta svamp gillade jag svampsås (men jag petade gärna ur svampbitarna), ändå har jag aldrig gjort egen svampsås förrän igår

fransysska, murkelsås och pommes

Låt den småkoka minst 15 minuter så den tar mycket smak av svampen. Jag döööööööööööör så gott detta var

Murkelsås

Fastän smaken av svamp i regel inte får mig att jubla så får den här murkelsåsen det. Jag tycker absolut att du ska prova den

Kalkonbröst med murkelsås

Fräs upp svampen i smör (använd den mängd som krävs) tillsammans med en finhackad rödlök och lägg åt sidan