Till en murkelsås tar jag mer grädde, lite mjölk och buljong. Murkeltider Nu finns det gott om murklor i skogen, om man har tur att ramla över ett bra ställe
Skölj murklorna och hacka dem i mindre bitar. )0,5 gul lök1 burk murklor6 dl grädde1 grönsaksbuljongtärningen skvätt sojasalt och peppar1 msk sockerljus redningFinhacka löken och stek mjuk i smör. 1 burk murklor
Hacka murklorna fint. Ge under tiden murkelsåsen ett lätt uppkok. Murkelsås. Börja med murkelsåsen, använder du färska eller torkade murklor ska dessa kokas av 2x5 minuter i rikligt med vatten varefter allt kokvatten kastas. 1½-2 dl finhackade förvällda murklor eller svart trumpetsvamp
Lägg toppmurklorna i ljummet vatten en timme eller så. Fräs schalottenlöken i smör utan att den får färg, lägg i murklorna och fräs dem också till dess vattnet dunstat bort