Ge under tiden murkelsåsen ett lätt uppkok. Murkelsås. Börja med murkelsåsen, använder du färska eller torkade murklor ska dessa kokas av 2x5 minuter i rikligt med vatten varefter allt kokvatten kastas. 150 g gorgonzola
Tryck ner en bit gorgonzola i krysset och linda in fikonet i skinkan. Gorgonzola. Dukning Gorgonzolagratinerade färska fikon med lufttorkad skinka och balsamicosirap8 st färska fikonGorgonzolaLufttorkad skinkaBalsamicosirapSkär av toppen på fikonen, och skär sedan ett kryss nästan ända ner till botten. Dubbelmarinerad Oxfilé med Pommes Anna & Murkelsås Oxfilén600 g oxfiléMarinad 1. Murkelsås med portvin½ morot1½ schalottenlök1½ vitlöksklyfta3 vitpepparkorn1, 25 dl rött portvin1½ dl vatten0,25 dl kalvfond1 burk murklor1 dl grädde+ ev
Mosa gorgonzola, blanda med gräslök och persilja. 6 msk gorgonzola (max 28%). Börja med såsen. Fräs löken mjuk 1 minut i margarin, tillsätt murkler och fräs ytterligare några min under omröring