Munkar citron recept

Munkar

Munkar

Låt de urskurna munkarna jäsa ca 20 min. Skal av 1 citron. Värm mjölken fingervarmt. Smula ner jästen och 1 tsk socker och låt jäsa lite
MJÖD OCH MUNKAR

MJÖD OCH MUNKAR

Tillsätt resten av vattnet samt citronsaften. Struvor är ett vanligt tillbehör, men vi håller oss till sockermunkar vid oss sedan flera år tillbakas, då kollegan Maria delade med sej av sitt recept

Ciampelle - friterade munkar

Lägg i socker, salt, citron, ägg, smör och pressa med en potatispress ner potatisen direkt i gropen. Lägg munkarna i grytan och fritera tills de är gyllenbruna och frasiga
Finsk sima

Finsk sima

Serveras kall med hammagjorda munkar. Tvätta citroner och apelsiner i hett vatten med rotborste. Tillsätt citron- och apelsinsaften och sockret
LAXRULLAR MED WASABIKRÄM

LAXRULLAR MED WASABIKRÄM

Han älskar munkar, det är ju inte detsamma som riktiga munkar men en kul grej iallafall. Munkjärnet var vi tvungna att testa så här ser det ut när han glaserar sina minimunkar
Farmors mjöd

Farmors mjöd

Skölj citronerna väl och skala bort skalet (endast det gula) med en potatisskalare. Ta bort det mesta vita med en liten kniv och skiva sedan citronerna i skivor
Munkajärnet

Munkajärnet

Från början gjordes munkarna med jäst men för att slippa jästid och kunna göra dom när andan faller på är receptet omgjort med bakpulver…
Citronmunkar

Citronmunkar

Ta upp munkarna, gärna med hålslev, och låt dem rinna av och svalna på hushållspapper. Skrubba citronerna i hett vatten, riv skalet och pressa ur saften
Saffransmunkar

Saffransmunkar

citron. Det blir 20–40 saffransmunkar beroende på storlek, tillagning. Smält smöret i en kastrull. Slå på mjölk och värm till 37 grader
Hasselnöts- och päronbullar

Hasselnöts- och päronbullar

Vi är i full gång med att göra allt från en himla massa frallor och bullängder till munkar och surdegsbröd
Mjöd

Mjöd

Pressa en citron och skär en citron i skivor. 2 citroner. 2 citroner. Till Valborg är det gott med ett (eller två) glas mjöd till munken och grillkorven så ikväll satte vi en liten sats mjöd på jäsning
Kardemummamunkar

Kardemummamunkar

Pressa i citronsaften. Knäck ner äggen och tillsätt lite mjöl och citronsaften och mera mjöl, arbeta degen tills den släpper kanterna