Dagens smakkompis är mungbönsgroddar. Med ljuset kommer för mig längtan att äta ännu mer grönt. Men det dröjer ju innan alla vårens primörer kommit… Då njuter jag av groddar istället
Mungbönsgroddar (dessa brukar jag grodda - gör SÅHÄR). För ett tag sedan laborerade jag lite i köket med rödbetor och kikärtor vilket resulterade i den här vackra röran
Toppa med pumpafrön och groddar (mungbönsgroddar eller linsgroddar). Det märks att våren är här, jag är så mycket mer sugen på att bara äta raw food och grönsaker hela tiden
3-4 kronärtskockshjärtanen näve mungbönsgroddar. För en tid sedan tittade jag på Det goda livet med Huge Fearnely (River Cottage, från brittiska Channel 4) där de stekte stora portabellos, aka helt vanliga champinjoner modell större, och jag bestämde mig för att göra slag i saken och köpte mig för första gången ett par dito
I många fall ingick även mungbönsgroddar i receptet, men här svek oss utbudet i lilla mataffären. När vi gick här och huttrade i snöslasket - en minusgrad är den värsta minusgraden - så kom vi att tänka på varma, goda soppor