Mungbönsgroddar recept

Mungbönsgroddar

Mungbönsgroddar

Dagens smakkompis är mungbönsgroddar. Med ljuset kommer för mig längtan att äta ännu mer grönt. Men det dröjer ju innan alla vårens primörer kommit… Då njuter jag av groddar istället
Fräscha vårrullar

Fräscha vårrullar

Köp grönsaker och örter av olika slag (favoriter är gurka, paprika, morot, vårlök, avocado, mungbönsgroddar, mynta och koriander)
Rispapperrullar med chili- och ingefärsdipp

Rispapperrullar med chili- och ingefärsdipp

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Dipp 2 msk risvinäger 1 msk fisksås 1 tsk ingefära , finhackad 1 msk sesamolja 1 msk soja , söt 1 tsk röd chilipeppar , finhackad 0,5 st limefrukt(er) , skalet+saften från halva Rullar 2 st morötter 2 dl mungbönsgroddar 1 dl jordnötter , hackade 300 gram lax , sashimilax 250 gram mango , tärnad 2 st avokado 1 st röd paprika 1 st gurka 0,5 kruka(or) koriander 12 st rispapper Köp receptet

Färska vårrullar

5 dl mungbönsgroddar. 1. Skala räkorna. 2. Skär gurka och morötter i stavar och avokadon i bitar. 3. Tina mangon
Vegetarisk Pad thai

Vegetarisk Pad thai

De färdiga mungbönsgroddarna fick mig att börja längta efter en asiatisk favorit - Pad thai. Odlingssäsongen har inte riktigt börjat ännu
Laxspett med teriakisås

Laxspett med teriakisås

Som tillbehör väljer jag en risnudelsallad med salladslök, chili och lättwokade mungbönsgroddar, sockerärtor, morötter och pac choi-blad
Knallrosa underbar Rödbetssröra

Knallrosa underbar Rödbetssröra

Mungbönsgroddar (dessa brukar jag grodda - gör SÅHÄR). För ett tag sedan laborerade jag lite i köket med rödbetor och kikärtor vilket resulterade i den här vackra röran
"stingig" sallad

"stingig" sallad

mungbönsgroddar, ca 200 g. 1 förp mungbönsgroddar, ca 200 g. igår hade jag tjejmiddag och i värmen bjöd jag på en stor sallad med diverse tillbehör
My kind of soup

My kind of soup

Toppa med pumpafrön och groddar (mungbönsgroddar eller linsgroddar). Det märks att våren är här, jag är så mycket mer sugen på att bara äta raw food och grönsaker hela tiden
Grodda hemma: Mungbönor

Grodda hemma: Mungbönor

Mungbönsgroddar är sprängfyllda med nyttiga saker som zink, järn, folat, C-vitamin och kalcium och de är dessutom väldigt goda
Laxsallad med asiatisk touch

Laxsallad med asiatisk touch

225 g salladsblandning / 250 g körsbärstomater / 1 näve solrosskott / 1 näve mungbönsgroddar/ 2 avocado / 1 lite rödlök / 1 granatäpple. 1 näve mungbönsgroddar
Ugnsbakad portabello med tomat- och kronärtskocksmix

Ugnsbakad portabello med tomat- och kronärtskocksmix

3-4 kronärtskockshjärtanen näve mungbönsgroddar. För en tid sedan tittade jag på Det goda livet med Huge Fearnely (River Cottage, från brittiska Channel 4) där de stekte stora portabellos, aka helt vanliga champinjoner modell större, och jag bestämde mig för att göra slag i saken och köpte mig för första gången ett par dito
Tahinisallad

Tahinisallad

4 2 msk tahini (sesampaste) 2 msk japansk soja 1 1/2 msk flytande honung 1 tsk risvinäger 180 g mungbönsgroddar 250 g strimlad kinakål 2 msk hackad gräslök Lägg till i inköpslistan
Laksa

Laksa

I många fall ingick även mungbönsgroddar i receptet, men här svek oss utbudet i lilla mataffären. När vi gick här och huttrade i snöslasket - en minusgrad är den värsta minusgraden - så kom vi att tänka på varma, goda soppor