Smörj och bröa muffinsformar. Blanda i de rivna morötterna och tillsätt mjölk och olja. Blötlägg adzukibönorna över natten och koka dem sedan i 30 minuter. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader. 1 msk kanel. 1 riven morot
Blanda under tiden ihop ingredienserna för glasyren (smält smöret, och låt det svalna innan du blandar ihop det med resten av ingredienserna), och ställ glasyren i kylskåpet så går det lättare att spritsa/skeda den på muffinsarna
Kanel, kardemumma, ingefära. Det blev ravioli med spenat, getost och mandelfyllning, västerbottens-tortellini och diverse andra hittepå-fyllningar (samtliga med ost)
Tillsätt grahamsmjölet, kanelen samt finrivet skal och saften av en apelsin, blanda väl. Vispa margarin och socker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget under omrörning
Första gången som jag bakade dessa formade jag som "muffins" eller bollar av degen och nu andra gången bredde jag ut degen i en form för att skära i rutor
Dessa muffins brukar bli en strykande åtgång, men blir det några över brukar jag dela dem och rosta. Skala och dela morötter och kör i matberedare eller i blender tillsammans med resten av ingredienserna
Häll i smeten i muffins formar (eller i en rund kakform med avtagbar kant). LCHF MOROTSKAKA/MUFFINS. • Lägg upp i muffinsformar för ett mera festligt utseende till servering