Större muffins behöver lite längre tid, mindre kortare tid. Grundrecept ljusa muffins, ca 12 normalstora. 4 dl finax mjölmix, det orange paketet (funkar även med annan glutenfrimjölmix, som t ex sempers mix eller lailas. Grundrecept ljusa muffins, ca 12 normalstora 125 gr smör. 2 ägg 4 dl finax mjölmix, det orange paketet (funkar även med annan glutenfrimjölmix, som t ex sempers mix eller lailas
Muffins. Rör ner det glutenfria mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Muffins. Tillsätt sedan glutenfri mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet
Om du inte vill göra muffinsenglutenfria så använder du vetemjöl istället för glutenfrimjölmix. Jag gjorde två olika versioner av muffinsen för att testa hur jag kladdiga jag ville ha dem
Det är ju uppenbart att muffinsarna smakar lite speciellt när det inte är ägg, gluten, mjölk eller nötter i för en som är ovan, men min kund blev väldigt glad och personligen blev jag imponerad över konsistensen och hur goda dom blev, chokladmuffinsen blev bäst i smak enligt mig själv
Fördela smeten jämnt i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Är man inte glutenintolerant så kan man bara byta ut mjölmixen mot vanligt vetemjöl istället
Häll det mesta av smeten i muffinsformar (men spara smet till att lägga över sylten). Lägg på en klick (ca 1/4 - ½ msk) blåbärssylt på varje muffins och täck sedan över med resten av smeten. 3 dl glutenfrimjölmix
Semmelmuffins är ett snabbare och enklare alternativ till den traditionella semlan och det smakar nästan precis som vanliga semlor, kanske till och med lite godare