1 grillad kyckling (köp eller grilla själv) 65 g rucolasallad 1 gurka, i munsstora bitar 4 tomater, i munsstora bitar 0,5 silverlök, i tunna skivor 2 mozzarellaostar 70 g salami, i tunna skivor (het sort, t ex ventricina) 70 g parmesanost
En fräsch, somrig sallad med nyttig spenat, krämig mozzarella och mandel som ger tuggmotstånd. Vi åt den som förrätt i väntan på att grillen skulle bli varm
Mozzarellasallad med skinka4 port2 mozzarella (à 125 g) 1 färsk rödlök 2 tsk dijonsenap 1 förpackning kokta linser (380 g) 4 tomater 2 avokador 1 påse blandad sallad (150 g) (jag hade en påse ruccolasallad hemma så det blev det istället)1 dl svarta oliver ca 120 g kallrökt eller lufttorkad skinka i skivor olivolja flingsalt svartpeppar 1
Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna på mitten. Lägg dem med snittytan upp på plåt med bakplåtspapper. Salta lätt och strö eventuellt över lite finstrimlade örter