Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med köttfärsen. Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor. Lägg aubergine, köttfärs, tomat, basilika och mozarella i 3 lager och häll matgrädden över. 4 vitlöksklyftor. 1 paket krossade tomater lök/vitlök. 250 g riven mozarella
Pressa ner vitlöksklyftor och låt det fräsa tillsammans med soltorkade tomater. För nån vecka sen så gjorde jag ordning denna kycklingrätt med mozarella och soltorkade tomater
Skala och flisa vitlöken. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Finhacka vitlöken, häll ned den tillsammans med balsamvinäger, råsocker, oregano, salt & peppar. Häll i en ugnfast form, strö över riven parmesan och mozarella
Finhacka lök och vitlök, och fräs glansigt i rikligt med olivolja. Bl a hittade jag en Mozarellamix, som inspirerade mig till veckans vegetariska recept - en aubergine- och zucchinigratäng med tomatsås och just mozarella
Fräs kyckling, tomater och pressad vitlök i lite olja tills allt har fått färg. Sen så är ju mozarella så gott och krämigt så det passar ju perfekt till pasta, så så fick det bli
Strimla lök och zucchini fint, skala och flisa vitlöken. Häromsistens var vi bortresta några dagar, och eftersom jag inte ville att det som fanns i kylskåpet - en liten bit kassler, en halv zucchini, lite smetana, en ostkant och en boll mozarella där datum precis hade gått ut - skulle förfaras gjorde jag en liten rensning, som resulterade i den här riktigt goda pajen
Fräs pressad vitlök i lite olja i en panna. Jag slängde ihop denna kycklingpasta i lördags och smaksatte den med soltorkade tomater och mozarella, perfekta smakkombinationen och det blev en riktigt god och krämig sås
Hacka, krossa eller pressa vitlöken i oljan tills den (nästan) börjar ta färg. Lägg såsen i en ugnsfast form, lägg aubergine skivorna över och sluta av med mozarella osten i skivor överst