Förutom lax och räkor ger både mozarella och färskriven parmesan extra smak till tårtan, som sedan kan garneras efter tycke och smak med räkor, laxrosor, rom, dillvippor, lime, citron eller vad du nu föredrar
Mozarella och parmesan bidrar till att göra äggstanningen krämig och läcker, så tja. 1 boll mozarella - 125 g. 50 g nyriven parmesan. 4 stora ägg - 3 av dem visade sig lustigt nog innehålla 2 äggulor 1 boll mozarella - 125 g 50 g nyriven parmesan
Tillsätt grovriven mozarella och riven parmesan, och därefter grädden en deciliter i taget. 1 boll mozarella - ev laktosfri. 45 g nyriven långlagrad parmesan. 1 boll mozarella - ev laktosfri. 45 g nyriven långlagrad parmesan
riven mozarella eller annan mild ost. Vispa grädden lätt och blanda ner hönsbuljong (lös upp tärningen i lite hett vatten först), dijonsenap, parmesan och riven vitlök
Jag gratinerade fänkålen med mozarella och parmesanost tillsammans med ett broccolihuvud. Fänkålens starka smak blir mildare när den gratineras, och i kombination till salt från parmesan, konsistens från mjuk mozzarella och en neutral balans från broccolin så blev det tummen upp
200 g riven ost av valfri sort (mozarella, parmesan eller vanlig hushållsost funkar utmärkt). 200 g riven ost av valfri sort (mozarella, parmesan eller vanlig hushållsost funkar utmärkt)
När allt är färdigt blanda i en hackad mozarella och ett par dl riven ost (jag använde parmesan) och lite oliver (hade zetas gröna vitlöksfyllda)Lägg i fyllning i bröd