Häromsistens var vi bortresta några dagar, och eftersom jag inte ville att det som fanns i kylskåpet - en liten bit kassler, en halv zucchini, lite smetana, en ostkant och en boll mozarella där datum precis hade gått ut - skulle förfaras gjorde jag en liten rensning, som resulterade i den här riktigt goda pajen
Hacka lök och vitlök och stek tillsammans med köttfärsen. Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor. Lägg aubergine, köttfärs, tomat, basilika och mozarella i 3 lager och häll matgrädden över. 4 vitlöksklyftor. 1 paket krossade tomater lök/vitlök. 250 g riven mozarella
Hätta upp olivoljan i en kastull, skär löken i stora klyftor och lägg ned i den varma olivoljan. Häll i en ugnfast form, strö över riven parmesan och mozarella
Bred ut senap mellan varje skiva, en liten klick bostongurka blandat med den finhackade löken. I veckan åt vi en lite upphottad variant med mozarellaost, dijonsenap och äpple
Finhacka lök och vitlök, och fräs glansigt i rikligt med olivolja. Bl a hittade jag en Mozarellamix, som inspirerade mig till veckans vegetariska recept - en aubergine- och zucchinigratäng med tomatsås och just mozarella
½ msk torkad hackad lök - eller ½ färsk finhackad lök. Fördela tomatsåsen på de förgräddade pizzabottnarna, och sedan champinjoner, skinka, mangold, ugnstomater och mozarella
Toppa med riven mozarella. 1/2 gul lök, hackad. 1 stor klyfta vitlök hackad. 1/2 boll mozarella. Fräs lök och vitlök i lite olja, Häll sedan på tomatkrosset, + 1/2 burk vatten (skölj ur burken). 1/2 gul lök, hackad. 1 stor klyfta vitlök hackad. 1/2 boll mozarella
Beef Enchilads med mozarella, 4 personer. 1tsk Paprikapulver1tsk Koriander1tsk Vitlök, finmortlad2tsk Spiskummin1tsk SaltTomatragu. 1msk Olivolja1st Röd lök, grovhackad400g Körsbärstomater med chili (på tetrapak, eller liknande)1/2dl Rödvin eller vittvin. 1st Mozarellaost (liten rund ostboll) gärna gjord på buffelmjölkMarinerade grillade grönsaker. 2st Vitlöksklyftor, fint mortlade2krm Cayennepeppar2krm Koriander1msk OlivoljaSalt från kvarnSåhär kan man göra. Fräs löken och vitlöken i lite olja, tillsätt tomaterna, låt reducera ihop snabbt på medelstark värme i ca 15min till en ragukonsisten d. Nu häller du över tomatragun över Enchiladasen och sprider ut bladtunnt skivad mozarellaost, gratinera i övre delen av ugnen på 175-200g i ca 12-15min eller tills osten smält ut fint och kanske fått lite lätt färg, varmhåll. 1tsk Vitlök. 1st Mozarellaost. 2st Vitlök
Skiva löken tunt och lägg i botten på en ugnssäker form. Gnocchi med mozarella och basilika. 2 scharlottenlökar. 125 gram mozarella (gärna cocktailmozarella). Lägg 125 gram mozarella ovanpå gnocchin i stekpannan precis innan servering så att de hinner bli lite varma och strö över blad från en kruka basilika. 2 scharlottenlökar 2 askar körsbärstomater. 125 gram mozarella (gärna cocktailmozarella)
Igår åt vi en jättegod vegetarisk lasagne med svamp och mozarella. Vegetarisk lasagne, 4 portioner 400 g färska eller frysta champinjoner 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1/2 zuccini 1 burk krossade tomater 1 tsk strösocker olivolja 2 [. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor