Tina räkorna om du använder frysta. Förutom lax och räkor ger både mozarella och färskriven parmesan extra smak till tårtan, som sedan kan garneras efter tycke och smak med räkor, laxrosor, rom, dillvippor, lime, citron eller vad du nu föredrar
Toppa med riven mozarella. 1/2 boll mozarella. 1/2 boll mozarella. Här kommer mitt första vegetariska recept till Gröna Februari, en grön bloggutmaning
Igår åt vi en jättegod vegetarisk lasagne med svamp och mozarella. Vegetarisk lasagne, 4 portioner 400 g färska eller frysta champinjoner 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1/2 zuccini 1 burk krossade tomater 1 tsk strösocker olivolja 2 [. 400 g färska eller frysta champinjoner
Mixa ihop ägg, mozarella, grädde, oregano och salt och fördela över. Självklart kan du använda köpt spenat, antingen färsk eller förvälld, fryst och tinad
100 g frysta ärtor. 1 msk kryddblandning - Mozarella och tomatmix från Zmaka. 450 - 500 g färsk laxfilé - fryst och tinad går också bra. 1 liten eller ½ större zucchini - ca 125 g 100 g frysta ärtor. 1 msk kryddblandning - Mozarella och tomatmix från Zmaka. 450 - 500 g färsk laxfilé - fryst och tinad går också bra
Den här veckans vegorecept och Köttfri måndagsinslag får bli en ugnsbakad pumpa, fylld med en örtdoftande kantarell- och quinoablandning, förstärkt med ett täcke av både parmesan och mozarella
Blanda den rivna mozarellan och parmesanosten i en djup tallrik. 250 g mozarella, riven (inte den runda klumpen i vatten, utan den hårdare, färdigrivna varianten som finns i påse). 500 g hackad fryst spenat, tinad. Blanda ner ägg, ricotta, resten av vitlöksklyftorna, salt, peppar och 1,5 dl av mozarella- och parmesanblandningen i spenaten. 250 g mozarella. 500 g hackad fryst spenat
Mixa ihop mozarella, grädde, ägg och parmesan och häll smeten över pajen. 300 g förvälld urkramad spenat - fryst och från egna trädgårdslandet. 1 boll mozarella - 125 g - också från Martina. 55 - 60 g 300 g förvälld urkramad spenat - fryst och från egna trädgårdslandet. 1 boll mozarella - 125 g - också från Martina
Strö över mozarella och ev ytterligare någon örtkrydda. Ta ut och tina degen om den varit fryst. ½ sats glutenfri pizzadeg½ ask ärtskott, ca 50 g1½ dl riven mozarella1 tsk italiensk salladskrydda1 msk olivolja1 liten burk soltorkade körsbärstomater, 140 g400 g oskalade räkor100 g musslor utan skalmozarella att strö över, ca 1 dl + ev lite mer av någon örtkrydda. 1½ dl riven mozarella
1 paket glutenfria lasagneplattor, 250 g (12 st lasagneplattor)1 kg fryst, hackad spenat3 dl grädde - jag tog hälften vispgrädde och hälften matgrädde3 msk Kunglig salladskrydda (The Spice Tree)ca 1 tsk hemgjort vitlökssalt500 g Keso100 - 125 g mild, krämig gorgonzolaca 1 dl riven mozarellaLåt den frysta spenaten smälta på svag värme tillsammans med grädden. Lägg på de sista 4 lasagneplattorna och den kvarvarande spenatröran, och toppa med riven mozarella. 1 kg fryst. ca 1 dl riven mozarella