Den här jättegoda potatiskakan blir ett perfekt tillbehör till framförallt fisk, men även till kött. 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt1 dl riven mozarella1 dl riven pecorino½ knippa persilja½ knippa dill1 ägg1 tsk senap1 msk färskriven pepparrotsvartpeppar och vitlökssalt från kvarnolja eller smör till formenTopping. ½ dl riven mozarella½ dl riven pecorino25 g hyvlat smör/margarinSmörj en ugnsfast form, rund eller fyrkantig spelar ingen roll. 1 dl riven mozarella
Blev så sugen på fisk när jag skrev gårdagens rödingsinlägg, så jag köpte ett par rödspättafiléer. Lägg på två skivor mozarella och rulla ihop allt till en rulle
I ostfyllningen kan man använda fet eller mager hårdost, fet eller mager fetaost eller mozarella. Fyllningen kan bestå av allt från skinka, fisk och kyckling till vegetariska alternativ som broccoli, tomater, lök eller andra grönsaker
Fläskfilé med mozarella och tryffelsalami. Det är konstigt det där med mat och råvaror, ibland går det eviga tider mellan varven som vi har somlig mat här hemma medan andra råvaror dyker upp ständigt och jämt (fisk och rökta räkor till exempel
Den här veckans vegorecept och Köttfri måndagsinslag får bli en ugnsbakad pumpa, fylld med en örtdoftande kantarell- och quinoablandning, förstärkt med ett täcke av både parmesan och mozarella
Skiva mozarellan och fördela på laxen. Fisk funkar lika bra på grillen som på spisen och jag tycker att det allra enklaste att laga små paket av folie, då blir det inget kladd och inget som bränner fast
Går man på pizzeria i Rom brukar man börja måltiden med diverse friterade smårätter och en av favoriterna är då e zucchiniblomma fylld med mozarella samt serdeller som sedan friterats - en perfekt start på villken måltid som helst
Grynen hade ett riktigt härligt tuggmotstånd och mycket god smak och med tillbehören blev det en perfekt salladsbas, att komplettera med kött/kyckling/fisk eller något vegetariskt som halloumi, fetaost eller mozarella
Grovt bröd med mozarella, rödlök och ruccola. Hur har jag då lyckats med att hålla mig till vår artegna kost (alltså fisk, skaldjur, ägg, nötter, rötter, svamp, bär och frukt) och att minska ner på gluten
De ugnsbakade körsbärstomaterna gör jag en sats av då och då, och använder till allt möjligt, som tillbehör både till kött, fisk och vegetariska rätter, eller i pajer och pastarätter