Hacka basilikabladen (eller annnat bladgrönt om du inte gillar basilika) riktigt fint. 1 boll mozarella 100 g - jag använde laktosfri. repade basilikablad från en halv kruka - ca 10 g - eller oregano, timjan, persilja. 1 boll mozarella 100 g - jag använde laktosfri
Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor. Lägg aubergine, köttfärs, tomat, basilika och mozarella i 3 lager och häll matgrädden över. 250 g riven mozarella
Strimla basilika och lägg på. Skiva sist mozarellan och täck kycklingen med. Ingredienser för 4 personer4 st kycklingfiléca 1 1/2 msk valfri pesto1 msk färsk hackad basilika100 gr mozarellaSaltPepparGör så härSätt ugnen på 175 grader
valfri örtkrydda, t ex oregano, basilika eller timjan. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner och zucchini, och med ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Låt svalna något och strö över basilika. Nu vet jag att jag är väldigt sent ute men glömde helt att lägga upp ICAs underbara julbröd med pesto och mozarella
mozarella, chevre, fetaost), färsk basilika och flingsalt. Till lunch gjorde jag vegetariska fantastiska zucchini- och morotsplättar med smält brieost och färsk basilika serverad med en somrig sallad
Lägg på en till skiva bröd och på den lägger du halva mozzarellan och några skivor gurka samt basilika, bred mer pesto på den översta skivan och lägg den ovanpå men peston neråt
Salta och peppra lite lätt och tillsätt grädde, mjölk, fond och basilika. Jag slängde ihop denna kycklingpasta i lördags och smaksatte den med soltorkade tomater och mozarella, perfekta smakkombinationen och det blev en riktigt god och krämig sås
torkad basilika (eller ännu hellre en kruka färska basilika blad om det finns till hands). Lägg såsen i en ugnsfast form, lägg aubergine skivorna över och sluta av med mozarella osten i skivor överst