Moussetårta kesella recept

Moussetårta med passionsfrukt och choklad

Moussetårta med passionsfrukt och choklad

Rör kesellan lite mjuk innan du blandar ned den och grädden i marängmoussen. För flera år sedan bakade jag denna moussetårta för första gången och jag tycker fortfarande lika mycket om den
Citronmoussetårta med oreobotten

Citronmoussetårta med oreobotten

Tillsätt citronskal och kesella, vänd ner grädden och allra sist de fluffiga äggvitorna. När man gör en moussetårta är det en himla massa vispande och nedvändande och bunkar och fluff överallt, men det är absolut inte svårt
Polkagris Cheesecake

Polkagris Cheesecake

Vispa osten och kesellan krämigt i en bunke. Polkagris CheesecakeBotten200 g digestivekex100 g smält smörSmeten600 g philadelphiaost2½ dl kesella eller cremé fraiche1 dl strösocker1 dl maizena1 msk vaniljsocker3 stora ägg1 dl grädde200 g vitchoklad75 g polkagrisar, fint krossaderöd karamellfärgSätt ugnen på 175 grader. 2½ dl kesella eller cremé fraiche
En nyttig tårta

En nyttig tårta

Tina mangon och mixa den med kesellan till en slät smet. Blanda gelatinet med lite av mango-kesella-smeten
Citrontårta

Citrontårta

Här kommer recept på citronmoussetårtan, den är enkel att göra och blir fräsch och god. Rör ner gelatinblandningen i äggulevispet och blanda även ner citronskalet och kesellan
Moussetårta med vaniljmousse / hallonmousse

Moussetårta med vaniljmousse / hallonmousse

Skrapa i frö från en vaniljstång och blanda ner kesella i äggsmeten. Blanda i kesella,philadelphiaost. 200g kesella 10%. 25g kesella. 200g kesella 10%. 25g kesella
Blåbärsmousse på kladdkakebotten

Blåbärsmousse på kladdkakebotten

Idag bjuder jag på blåbärsmoussetårta med en härlig mjukseg kladdkakebotten. Den här moussetårtan tar inte alls lång tid att göra
Recept på Lime- & jordgubbsmousse

Recept på Lime- & jordgubbsmousse

Här kommer receptet på den lite "smalare" moussetårtan som jag gjorde till min mammas. Tillsätt limeskal och kesella

Fin moussetårta

Förbered kesellafromagen. Blanda ner kesellan i äggkrämen när den börjar tjockna. kesella, 10%. Vispa äggen och sockret vitt och pösigt

Recept på moussetårta

Blanda ner kesella och smaksättning. Moussetårtan klarar sig bra fryst, förutsatt att man tinar den långsamt i kylen