Moussetårta gele recept

Moussetårta med choklad och mango

Moussetårta med choklad och mango

Ugn. 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål och sikta ner i äggsmeten
Len moussetårta med passionsfrukt

Len moussetårta med passionsfrukt

Smält smöret. Vispa samman smör och socker. Vispa i äggen. Blanda mjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten
Tropisk moussetårta med chokladbotten

Tropisk moussetårta med chokladbotten

Låt svalna Vispa äggvitorna med sockret till en blank styv marängsmet Vispa grädden Blanda den svalnade purén med grädden och vänd sedan ner marängsmeten Fördela moussen ovanpå kladdkakan, jämna till ytan noga Ställ i kylen så moussen stelnar Gelé Lägg gelatinbladen i kallt vatten Blanda socker och puré, fyll upp med vatten till 2 dl Värm blandningen, krama ur gelatinbladen och lägg i dem, rör tills de smält Låt blandningen svalna och häll/skeda den sedan över den kalla moussetårtan Ställ i kylen tills gelén stelnat Lossa tårtan från formen genom att dra en kniv försiktigt längs kanten Dekorera med färsk eller konserverad frukt Mästerverket ur en annan vinkel
Moussetårta passion & hallon

Moussetårta passion & hallon

Ännu en moussetårta från Katinkas Kitchen. Denna gång med frisk tropisk passionsfruktsmousse på mandelmarängbotten med hallonspegel överst
Moussetårta med choklad och mango

Moussetårta med choklad och mango

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål och sikta ner i äggsmeten
Exotisk moussetårta

Exotisk moussetårta

Den här moussetårtan kan man variera i smak nästan hur mycket som helst, det enda som behövs är en puré av frukt, bär eller varför inte någon grönsak eller rotsak
Moussetårta för Halloween

Moussetårta för Halloween

En moussetårta för Halloween som både passar i färg och ändå smakar gott. Här är min version. blåbärsmousse eller närmare bestämt en bavaroise på blåbär på botten av mandelmaräng med topping av morotsgelé
Citronmoussetårta med oreobotten

Citronmoussetårta med oreobotten

När man gör en moussetårta är det en himla massa vispande och nedvändande och bunkar och fluff överallt, men det är absolut inte svårt
Idag är ingen vanlig dag…

Idag är ingen vanlig dag…

…för idag är det Kajs födelsedag. Och när man fyller år, ja, då ska man givetvis äta tårta. Jag bakade en chokladkaka för en tid sedan där jag rekommenderade att göra en mousse uppe på och använda chokladkakan som ett anslag
Hallonmoussetårta

Hallonmoussetårta

Låt svalna till rumstemperatur innan du häller gelen ovanpå den stelnade hallonmoussen. Jag satsade i år på en fräsch moussetårta med smak av hallon och dekorerad med diverse gottigheter
Nationaldagstårtan (kanske)

Nationaldagstårtan (kanske)

Så mitt bidrag blev en härligt gräddig moussetårta med en mustig och seg kladdkaka som botten och såklart toppad med ett lager gelé

Päronmoussetårta

Gele. På nyår så testade jag att göra en moussetårta. Sedan är det dags att göra gelen. Häll detta över kakan när den gelen svalnat lite