Moussaka recept

Moussaka på svenska

Moussaka på svenska

Förbered gärna potatisen några timmar innan. Skala och koka potatis gärna en mjölig sort som King Edvard
Enkel moussaka

Enkel moussaka

Jag gjorde en riktigt god moussaka för några dagar sedan á la Viktväktar-style. Du behöver. 7-10 potatisar (beroende på storlek)

LCHF moussaka

Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan. LCHF moussaka 4 portioner. LCHF moussaka 4 portioner
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

En vegetarisk moussaka med linser i stället för köttfärs. 4 portioner. 1 stor aubergine. olivolja. salt. 1 bakpotatis
Klassisk moussaka

Klassisk moussaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Moussaka 2 st aubergine 0,5 tsk salt 2 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 500 gram köttfärs 2 krm kanel 0,5 tsk chiliflakes 0,5 tsk torkad oregano 2 tsk balsamvinäger 390 gram krossade tomater 1 dl vatten 3 msk tomatpuré 2 msk köttbuljong 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja Ostsås 2 msk Mat & Bak smör 2 msk vetemjöl 3 dl standardmjölk 1 st ägg 100 gram riven ost 1 krm salt 1 krm svartpeppar 50 gram riven ost Sallad 30 gram salladsmix 0,5 st gurka 125 gram körsbärstomater 1 msk olivolja 1 tsk röd balsamvinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Moussaka

Moussaka

Servera din moussaka med grönsallad och ett gott rött vin. Sätt ugnen på 200 grader. Skär aubergine i tunna skivor och pressa över citron
Moussaka

Moussaka

 Servera moussakan med en grönsallad. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner
Moussaka Paleo

Moussaka Paleo

Gjorde min goda moussaka idag dock utan mejerier, blev hur bra som helst om inte bättre än grundreceptet
Moussaka med potatis

Moussaka med potatis

Moussaka med potatis blir både billigt och gott. Ofta får man köttfärssås över och då är det perfekt att laga moussaka med den
Grekisk Moussaka!

Grekisk Moussaka!

 Till lunch gav jag mig i kast att laga en äkta grekisk Moussaka, som jag läste om i Alexandra Pascalidous kokbok
Moussaka med potatis

Moussaka med potatis

10 potatisar, kokta. 2 gula lökar (finhackade). 1-2 klyfta vitlök (hackade). 400 g köttfärs. 1 msk vetemjöl
Moussaka

Moussaka

Här kommer min variant av moussaka som görs med potatis. Denna rätt kallas även ibland potatismoussaka eller svensk moussaka Den är verkligen jättegod och passar perfekt att göra om man har kokt potatis över
Moussaka på svenska

Moussaka på svenska

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och hacka löken. Bryn löken och köttfärsen, strö över mjölet och rör om. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, salt och peppar
Moussaka

Moussaka

Ca 6-7 port. 2 Auberginer (ca 750 g i 1 cm tjocka skivor). 5 stora potatisar, kokta, skalade. och skivade – förkokta är att föredra för att förkorta tillagningstiden
Moussaka med fetaost

Moussaka med fetaost

Låt moussakan vila under folie cirka 10 minuter innan den serveras. Skär auberginerna i 1/2 centimeter tjocka skivor på längden