Moussaka vitlök recept

LCHF moussaka

Finhacka den gula löken och stek tillsammans med färs och pressad vitlök. Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

Fräs hackad lök och riven vitlök i lite olivolja utan att det tar färg. En vegetarisk moussaka med linser i stället för köttfärs
Klassisk moussaka

Klassisk moussaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Moussaka 2 st aubergine 0,5 tsk salt 2 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 500 gram köttfärs 2 krm kanel 0,5 tsk chiliflakes 0,5 tsk torkad oregano 2 tsk balsamvinäger 390 gram krossade tomater 1 dl vatten 3 msk tomatpuré 2 msk köttbuljong 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja Ostsås 2 msk Mat & Bak smör 2 msk vetemjöl 3 dl standardmjölk 1 st ägg 100 gram riven ost 1 krm salt 1 krm svartpeppar 50 gram riven ost Sallad 30 gram salladsmix 0,5 st gurka 125 gram körsbärstomater 1 msk olivolja 1 tsk röd balsamvinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Moussaka

Moussaka

Skala och finhacka lök och vitlök.  Servera moussakan med en grönsallad. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Moussaka med potatis

Moussaka med potatis

Börja med att finhacka löken och vitlöken. Moussaka med potatis blir både billigt och gott. Ofta får man köttfärssås över och då är det perfekt att laga moussaka med den
Grekisk Moussaka!

Grekisk Moussaka!

Värm oljan och hacka och fräs löken och vitlöken.  Till lunch gav jag mig i kast att laga en äkta grekisk Moussaka, som jag läste om i Alexandra Pascalidous kokbok
Moussaka med potatis

Moussaka med potatis

1-2 klyfta vitlök (hackade). 10 potatisar, kokta 2 gula lökar (finhackade) 1-2 klyfta vitlök (hackade) 400 g köttfärs 1 msk vetemjöl 1,5 dl buljong (från tärning) 1-2 msk tomatpuré 1 krm timjan salt peppar
Moussaka

Moussaka

ev vitlök efter smak. Här kommer min variant av moussaka som görs med potatis. ev vitlök efter smak. Denna rätt kallas även ibland potatismoussaka eller svensk moussaka Den är verkligen jättegod och passar perfekt att göra om man har kokt potatis över
Moussaka

Moussaka

Skala, hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i matfett på medelhög värme. 1 st Vitlöksklyfta. Ca 6-7 port
Moussaka med fetaost

Moussaka med fetaost

Hacka lök och vitlök. Tillsätt färs och vitlök och stek den grynig under omrörning. Låt moussakan vila under folie cirka 10 minuter innan den serveras. 2 st vitlöksklyftor
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

Skala och finhacka löken och vitlöken. Denna gång i form av en av mina favoriträtter från det grekiska köket, nämligen moussaka
Moussaka

Moussaka

Fräs lök och vitlök mjukt i oljan, tillsätt köttfärs och bryn. 3 pressade vitlöksklyftor. 3 pressade vitlöksklyftor
Moussaka med en fenomenal kryddning

Moussaka med en fenomenal kryddning

Hacka gul lök och finhacka vitlök. Moussaka med fenomenal kryddning. Men skenet bedrar, den här moussakan är så sjukt god

LCHF moussaka

Fräs lök och vitlök i olja i en minut. Moussaka som härstammar från det grekiska köket är faktiskt mycket enkelt att göra
Moussaka

Moussaka

Skala och hacka lök och vitlök och stek i en stekpanna med smör. 2 st vitlöksklyftor. Skär auberginerna i 1 cm tjocka skivor
Moussaka

Moussaka

Skala och hacka lök och vitlök och fräs i 1 msk olja. 2 st vitlöksklyftor. Tillsätt färsen och bryn tills den fått färg