Moussaka rosmarin recept

Moussaka med fetaost

Moussaka med fetaost

Tillsätt tomater, vatten, buljong och rosmarin. Låt moussakan vila under folie cirka 10 minuter innan den serveras. 1 msk rosmarin
Moussaka med squash och lammfärs

Moussaka med squash och lammfärs

Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter, tills moussakan fått fin färg. 1 tsk rosmarin. Ugn 225 grader. Skölj och skiva squashen på längden i ½ centimeter tjocka skivor
Moussaka

Moussaka

Tillsätt färsen och låt bryna med tills den fått lite färg och blanda sedan ner krossad tomat, vin, tomatpuré, kanel, rosmarin, timjan salt & peppar
Moussaka med fetaost

Moussaka med fetaost

1 msk rosmarin. 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor olivolja 500 g lammfärs 1 burk krossade tomater 1 dl vatten 1 tärning köttbuljong 1 msk rosmarin salt nymald peppar Ostsås
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

Tillsätt timjan, rosmarin, oregano och ett krm svartpeppar. 11 krm rorkad rosmarin. 400 gram potatis med skal, fast sort
Vegan Moussaka

Vegan Moussaka

0,5 tsk rosmarin. Sojagrytbitar i tomatsås. 75 gram torkade sojagrytbitar ex. Kung Markatta (0,5 pkt). 1 gul lök
Moussaka

Moussaka

500 gr nötfärs 1 röd lök1 burk krossade tomater2 auberginer2 dl crémefrachie 2 vitlöksklyftor 1 tsk timjan1 tsk rosmarin 1 tsk spiskummin Salt och pepparRiven permesanost Dela auberginen i bitar och kör i ugnen med salt och olivolja ca 15 minuter 200
Johnny Papandreous moussaka

Johnny Papandreous moussaka

Häll på tomat (använd färska, skalade om du vill), buljong, vin och rosmarin (gärna torkad i början och färsk i slutet)
Aubergine mousaka

Aubergine mousaka

Till middag ikväll åt vi en ny variant på moussaka. ½ tsk rosmarin. Om ni inte vet vad moussaka är så är det en slags grekisk gratäng, nästan lite som lasagne men istället för potatis hade vi i aubergine
LCHF "lasagne" - eller nåt ditåt

LCHF "lasagne" - eller nåt ditåt

Egentligen liknar väl den här rätten mera en moussaka än en lasagne, men såsen och kryddorna är mera åt lasagnehållet
En annan ugnsfavorit

En annan ugnsfavorit

Här kommer det utlovade moussakareceptet från igår. Strödde även lite färskhackad rosmarin ovanpå. Generellt så är moussaka en himlans praktisk rätt med milda smaker och praktiskt sätt att få i barnen både grönsaker och protein
Tema sommar

Tema sommar

Huvudrätten blev moussaka, ett minne från vår resa till underbara Samos. Receptet däremot på moussakan kommer här, det är lite pilligt och tar lite tid men väl värt det

Håll dig till höger Svensson

Moussaka. Potatispiroger med rosmarin, kall sås. Håll dig till höger Svensson. Tiden går och idag är det 50 år sedan vi lämnade vänstertrafiken mot högertrafik

Moussaka

Gratinera i ugnen 40-45 min, tills moussakan fått fin, gyllenbrun färg. 5 tsk rosmarin. Tillagning. 1. Sätt ugnen på 200 grader
Aubergine, äggplanta eller potatisväxt?

Aubergine, äggplanta eller potatisväxt?

) Idag bjuder jag på en härligt krämig moussaka med potatis och självklart aubergine i. Moussaka (4-6 portioner). (Ibland tar jag även 1 krm dragon och 1 krm rosmarin. Moussaka (4-6 portioner). (Ibland tar jag även 1 krm dragon och 1 krm rosmarin