Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter, tills moussakan fått fin färg. 1 tsk rosmarin. Ugn 225 grader. Skölj och skiva squashen på längden i ½ centimeter tjocka skivor
500 gr nötfärs 1 röd lök1 burk krossade tomater2 auberginer2 dl crémefrachie 2 vitlöksklyftor 1 tsk timjan1 tsk rosmarin 1 tsk spiskummin Salt och pepparRiven permesanost Dela auberginen i bitar och kör i ugnen med salt och olivolja ca 15 minuter 200
Till middag ikväll åt vi en ny variant på moussaka. ½ tsk rosmarin. Om ni inte vet vad moussaka är så är det en slags grekisk gratäng, nästan lite som lasagne men istället för potatis hade vi i aubergine
Här kommer det utlovade moussakareceptet från igår. Strödde även lite färskhackad rosmarin ovanpå. Generellt så är moussaka en himlans praktisk rätt med milda smaker och praktiskt sätt att få i barnen både grönsaker och protein
Huvudrätten blev moussaka, ett minne från vår resa till underbara Samos. Receptet däremot på moussakan kommer här, det är lite pilligt och tar lite tid men väl värt det
Moussaka. Potatispiroger med rosmarin, kall sås. Håll dig till höger Svensson. Tiden går och idag är det 50 år sedan vi lämnade vänstertrafiken mot högertrafik
) Idag bjuder jag på en härligt krämig moussaka med potatis och självklart aubergine i. Moussaka (4-6 portioner). (Ibland tar jag även 1 krm dragon och 1 krm rosmarin. Moussaka (4-6 portioner). (Ibland tar jag även 1 krm dragon och 1 krm rosmarin