Moussaka ost recept

Moussaka på svenska

Moussaka på svenska

Blanda grädde och ost i en skål och rör om. Häll över ostgrädden. 2-3 dl riven ost. Förbered gärna potatisen några timmar innan
Enkel moussaka

Enkel moussaka

Vill du liva upp rätten liten kan du lägga på lite riven ost. Jag gjorde en riktigt god moussaka för några dagar sedan á la Viktväktar-style
Klassisk moussaka

Klassisk moussaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Moussaka 2 st aubergine 0,5 tsk salt 2 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 500 gram köttfärs 2 krm kanel 0,5 tsk chiliflakes 0,5 tsk torkad oregano 2 tsk balsamvinäger 390 gram krossade tomater 1 dl vatten 3 msk tomatpuré 2 msk köttbuljong 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja Ostsås 2 msk Mat & Bak smör 2 msk vetemjöl 3 dl standardmjölk 1 st ägg 100 gram riven ost 1 krm salt 1 krm svartpeppar 50 gram riven ost Sallad 30 gram salladsmix 0,5 st gurka 125 gram körsbärstomater 1 msk olivolja 1 tsk röd balsamvinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Moussaka

Moussaka

Riv ost och vispa ner den i vitsåsen tillsammans med äggulan, smaksätt med salt, peppar och lite malen muskotnöt
Moussaka med potatis

Moussaka med potatis

Rör ner osten och ta bort såsen från värmen. Moussaka med potatis blir både billigt och gott. Strö över lite ost
Grekisk Moussaka!

Grekisk Moussaka!

Sedan gör ni ostsåsen.  Till lunch gav jag mig i kast att laga en äkta grekisk Moussaka, som jag läste om i Alexandra Pascalidous kokbok
Moussaka med potatis

Moussaka med potatis

4 dl lagrad ost (riven). 3 msk margarin 4 msk vetemjöl 6-7 dl mjölk 4 dl lagrad ost (riven) salt peppar
Moussaka

Moussaka

Ostsås. Här kommer min variant av moussaka som görs med potatis. Smält smöret till ostsåsen och rör ner mjölet
Moussaka på svenska

Moussaka på svenska

Blanda den rivna osten och grädden, häll ostgrädden över köttfärsen och potatisen. 2 dl riven ost. Sätt ugnen på 250 grader
Moussaka

Moussaka

Ostsås. Riv ost. Ostsås. ostsåsen medan potatisen kokar. Vispa ned äggen och sedan osten. Varva aubergine, potatis, köttfärsröra och ostsås i en ugnssäker
Moussaka

Moussaka

Ostsås. Ostsås. Vispa samman buljong, crème fraiche och ost, koka ihop ett tag. Varva köttfärssås och aubergineskivor, häll ostsåsen ovanpå och strö sist över extra riven ost
Moussaka med äggplanta och/eller potatis

Moussaka med äggplanta och/eller potatis

Gör under tiden ostsåsen. Denna moussaka doftar Grekland och semester. Ostsås. En moussaka behover inte bara innehålla äggplanta, det funkar utmärkt att ta hälften potatis och hälften äggplanta eller bara ta potatis
Moussaka

Moussaka

Ostsås. Rör ner ost och ägg och krydda med salt och peppar. Häll över ostsåsen och lägg på skivad mozzarella
Moussaka II

Moussaka II

Vispa upp äggen och rör ner dem i såsen tillsammans med riven ost. Låt moussakan stå en stund innan den serveras
Moussaka med squash och lammfärs

Moussaka med squash och lammfärs

Tillsätt muskot, salt, peppar, äggulor och riven ost. Avsluta med squash och ostsås. Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter, tills moussakan fått fin färg. 2 dl lagrad ost
Moussaka

Moussaka

Ostsås. Vispa samman ostsås, yoghurt och äggulor i en skål. Varva köttfärsblandning, smulad fetaost och ostsås i en smord ugnsfast form