När färsen fått lite färs så tillsätt krossade tomater, oregano, tomatpuré och chilisås. Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan
Blanda ner hackade tomater, tomatpuré, persilja, oregano, kanel, vinäger, salt och peppar. Moussaka. Nu är det dags att sätta ihop alla delar så att de kan forma din moussaka
Tillsätt krossade tomater, soja, buljongtärning, kanel, svartpeppar, oregano, lagerblad & socker. Denna gång i form av en av mina favoriträtter från det grekiska köket, nämligen moussaka
Moussaka med fenomenal kryddning. Men skenet bedrar, den här moussakan är så sjukt god. Kärleken (hädanefter kallad Mr J) hade hört något inslag på morgontv under veckan som gått och tyckte vi skulle testa att göra den här moussakan
1 msk oregano. Till köttfärssåsen500-600 g nöt- eller lammfärs 1 msk smör och/eller olivolja 2 gula lökar, hackade 1-3 vitlöksklyftor, efter smak 0,5 tsk sambal oelek eller annan chili 1 tsk spiskummin 1 msk oregano 1-2 tsk paprikapulver Buljongpulver eller fond till lagom sälta (i nödfall salt) 3 msk tomatpuré 1-2 dl vatten
Häll sedan över krossade tomater, köttbuljong, oregano, paprikakrydda, socker, salt och peppar. Moussaka – härliga smaker av aubergine, köttfärs och ost
Jätte god moussaka med kycklingfärs istället för köttfärs, blev toppen. TIllsätt 200 gram tomatpure, kycklingfond, kanel, muskot, kryddpeppar, cayennepeppar, paprikapulver, oregano, färsk basilika, salt och peppar