Moussaka lök recept

Moussaka på svenska

Moussaka på svenska

Skala och hacka löken. Bryn lök och köttfärs i smöret. Servera en grönsallad bestående av isbergsallad, tomat, gurka, röd tärnad paprika, samt skivad rödlök eller purjolök
Enkel moussaka

Enkel moussaka

Jag gjorde en riktigt god moussaka för några dagar sedan á la Viktväktar-style. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor cayennepeppar

LCHF moussaka

Finhacka den gula löken och stek tillsammans med färs och pressad vitlök. Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

Fräs hackad lök och riven vitlök i lite olivolja utan att det tar färg. En vegetarisk moussaka med linser i stället för köttfärs
Klassisk moussaka

Klassisk moussaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Moussaka 2 st aubergine 0,5 tsk salt 2 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 500 gram köttfärs 2 krm kanel 0,5 tsk chiliflakes 0,5 tsk torkad oregano 2 tsk balsamvinäger 390 gram krossade tomater 1 dl vatten 3 msk tomatpuré 2 msk köttbuljong 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja Ostsås 2 msk Mat & Bak smör 2 msk vetemjöl 3 dl standardmjölk 1 st ägg 100 gram riven ost 1 krm salt 1 krm svartpeppar 50 gram riven ost Sallad 30 gram salladsmix 0,5 st gurka 125 gram körsbärstomater 1 msk olivolja 1 tsk röd balsamvinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Moussaka

Moussaka

Skala och skiva lök, bryn den i lite matolja i en stekgryta. Servera din moussaka med grönsallad och ett gott rött vin
Moussaka

Moussaka

Skala och finhacka lök och vitlök.  Servera moussakan med en grönsallad. Fräs löken i olivolja i en stekpanna
Moussaka med potatis

Moussaka med potatis

Börja med att finhacka löken och vitlöken. Moussaka med potatis blir både billigt och gott. Bryn lök och morötter så de mjuknar
Grekisk Moussaka!

Grekisk Moussaka!

Värm oljan och hacka och fräs löken och vitlöken.  Till lunch gav jag mig i kast att laga en äkta grekisk Moussaka, som jag läste om i Alexandra Pascalidous kokbok
Moussaka med potatis

Moussaka med potatis

2 gula lökar (finhackade). 1-2 klyfta vitlök (hackade). 10 potatisar, kokta 2 gula lökar (finhackade) 1-2 klyfta vitlök (hackade) 400 g köttfärs 1 msk vetemjöl 1,5 dl buljong (från tärning) 1-2 msk tomatpuré 1 krm timjan salt peppar
Moussaka

Moussaka

ev vitlök efter smak. Här kommer min variant av moussaka som görs med potatis. Stek färsen och hackad lök
Moussaka på svenska

Moussaka på svenska

Skala och hacka löken. Bryn löken och köttfärsen, strö över mjölet och rör om. 1 gul lök. Sätt ugnen på 250 grader
Moussaka

Moussaka

Skala, hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i matfett på medelhög värme. 2 st Gul lök. 1 st Vitlöksklyfta
Moussaka med fetaost

Moussaka med fetaost

Hacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt färs och vitlök och stek den grynig under omrörning
Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

Skala och finhacka löken och vitlöken. Denna gång i form av en av mina favoriträtter från det grekiska köket, nämligen moussaka
Moussaka

Moussaka

Fräs lök och vitlök mjukt i oljan, tillsätt köttfärs och bryn. 1 hackad gul lök. 3 pressade vitlöksklyftor. 1 hackad gul lök. 3 pressade vitlöksklyftor
Moussaka med en fenomenal kryddning

Moussaka med en fenomenal kryddning

Hacka gul lök och finhacka vitlök. Moussaka med fenomenal kryddning. Men skenet bedrar, den här moussakan är så sjukt god