Moussaka bechamelsås recept

Vegetarisk moussaka

Vegetarisk moussaka

En vegetarisk moussaka med linser i stället för köttfärs. 4 portioner. 1 stor aubergine. olivolja. salt. 1 bakpotatis
Moussaka med potatis

Moussaka med potatis

Bechamelsås. Moussaka med potatis blir både billigt och gott. Bechamelsås. Ofta får man köttfärssås över och då är det perfekt att laga moussaka med den
Moussaka med en fenomenal kryddning

Moussaka med en fenomenal kryddning

Bechamelsås. Moussaka med fenomenal kryddning. Men skenet bedrar, den här moussakan är så sjukt god. Kärleken (hädanefter kallad Mr J) hade hört något inslag på morgontv under veckan som gått och tyckte vi skulle testa att göra den här moussakan

LCHF moussaka

Istället för den vanliga bechamelsås använde jag mascarponeost för att minska på kolhydrater. Moussaka som härstammar från det grekiska köket är faktiskt mycket enkelt att göra
Marias moussaka

Marias moussaka

Börja med bechamelsåsen. Alternativ moussaka för den som inte gillar auberginer. Häll på en tredjedel av bechamelsåsen
Moussaka

Moussaka

Grädda moussakan i ugnen i cirka 40 minuter. Så här gör du Fräs lök och vitlök till köttfärssåsen ett par minuter i olja
Moussaka – klassiskt recept

Moussaka – klassiskt recept

Grädda moussakan i ugnen i cirka 40 minuter. Så här gör du 45 minuter Fräs lök och vitlök till köttfärssåsen ett par minuter i olja
Moussaka

Moussaka

Gör under tiden bechamelsåsen. Toppa med bechamelsåsen. Börja med köttfärssåsen. Fräs lök och vitlök i olivolja i en gryta tillsammans med tomatpuré
Vegetarisk Moussaka

Vegetarisk Moussaka

3 mellanstora auberginer(ca 600-800 g)saltolivolja till stekningFärssås 2 röda lökar3 vitlöksklyftor300 g soja- ellerquornfärs400 g krossade tomater1½dl vatten1 msk tomatpuré1 krm kanel1 krm muskotnötsalt och pepparBéchamelsås60 g smör1 dl vetemjöl5 dl mjölk2 ägg salt och peppar½ dl parmesan1
Moussaka

Moussaka

Bechamelsås. Ja detta är den godaste. 6 persPotatisen. 10 st potatisar. Förbered gärna genom att koka dem på dagen i vatten,salt o lite kanel
Moussaka

Moussaka

Man kan med fördel göra egen ostsås, men när jag vill att det ska gå fort kör jag med färdig bechamelsås som man kan köpa i välsorterade matvarubutiker
Moussaka med sötpotatis & aubergine

Moussaka med sötpotatis & aubergine

Ringla lite olivolja över moussakan om den ser torr ut. 1. Värm ugnen till 200 grader. Skiva aubergine och sötpotatis riktigt tunt
Moussaka med aubergine

Moussaka med aubergine

Bechamelsås. Kvällens moussaka blev enkel av tillaga. Smörj en ugnsform med lite höga kanter med lite smör eller olivolja, varva sedan bechamelsås, aubergine och ragun
Emmas Moussaka

Emmas Moussaka

Fortsätt sedan med bechamelsåsen. Häll över köttfärsen och sedan bechamelsåsen. Bechamelsås. Börja med köttfärssåsen
Moussaka som när man var liten typ

Moussaka som när man var liten typ

En av dem var moussaka med potatis, grekisk gratäng med köttfärssås, vanligen aubergine, potatis, béchamel och vad det nu är i
Moussaka

Moussaka

Bechamelsås. Men med lite moussaka i brasans sken så far tankarna iväg. Bechamelsås. Moussakan. Vi drömmer just nu om Grekland