Moussaka ägg recept

LCHF moussaka

Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ringla rikligt med olivolja över dem och strö över salt. Smaka av med svartpeppar och häll sedan ostsåsen över moussakan
Klassisk moussaka

Klassisk moussaka

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Moussaka 2 st aubergine 0,5 tsk salt 2 st gul lök 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 500 gram köttfärs 2 krm kanel 0,5 tsk chiliflakes 0,5 tsk torkad oregano 2 tsk balsamvinäger 390 gram krossade tomater 1 dl vatten 3 msk tomatpuré 2 msk köttbuljong 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk olivolja Ostsås 2 msk Mat & Bak smör 2 msk vetemjöl 3 dl standardmjölk 1 st ägg 100 gram riven ost 1 krm salt 1 krm svartpeppar 50 gram riven ost Sallad 30 gram salladsmix 0,5 st gurka 125 gram körsbärstomater 1 msk olivolja 1 tsk röd balsamvinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Moussaka

Moussaka

Lägg ut skivorna på dubbelvikt hushållspapper och strö över saltet.  Servera moussakan med en grönsallad
Moussaka Paleo

Moussaka Paleo

Gjorde min goda moussaka idag dock utan mejerier, blev hur bra som helst om inte bättre än grundreceptet
Grekisk Moussaka!

Grekisk Moussaka!

Blötlägg i saltat vatten, för att mildra den beska smaken och låta vätskan rinna av.  Till lunch gav jag mig i kast att laga en äkta grekisk Moussaka, som jag läste om i Alexandra Pascalidous kokbok
Moussaka

Moussaka

Vispa ned äggen och sedan osten. Lägg tillbaka dem i durkslaget och låt dem rinna av. Ca 6-7 port. 2 Auberginer (ca 750 g i 1 cm tjocka skivor)
Moussaka

Moussaka

Kär aubergine i skivor, lägg på hushållspapper, salta och låt dra ur vätska. Vispa ner ägget på svag värme, vispa tills såsen tjocknar, dra av från plattan, smaka av med peppar
Moussaka med en fenomenal kryddning

Moussaka med en fenomenal kryddning

Ska försöka lägga lite mer energi på det nästa gång. Moussaka med fenomenal kryddning. Dra av från värmen, lägg i parmesan och ägg och vispa väl

LCHF moussaka

Under tiden vispa mascarpone med ägg och blanda med riven parmesan. Moussaka som härstammar från det grekiska köket är faktiskt mycket enkelt att göra
Moussaka

Moussaka

Lägg i färsen och stek den smulig. Rör ner ost och ägg och krydda med salt och peppar. Häll över ostsåsen och lägg på skivad mozzarella
Moussaka

Moussaka

Vispa ihop yoghurt och ägg och krydda med peppar. 3 st ägg. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i 1 msk olja
Moussaka II

Moussaka II

Lägg ut dem och strö över lite salt så att vätskan drar ut. Låt moussakan stå en stund innan den serveras
Moussaka

Moussaka

Vispa samman yoghurt, ägg och peppar och häll blandningen i formen och smula över fetaosten. Ingredienser Moussaka
Grekisk moussaka

Grekisk moussaka

Ta kastrullen från plattan och rör ner ost och uppvispade ägg. Tillaga moussakan i ugnen, ca 40 minuter. 2 st ägg
Moussaka på sötpotatis och vegofärs

Moussaka på sötpotatis och vegofärs

Lägg ut aubergineskivorna på ett bakplåtspapper och strö över lite salt. Torka dem sedan torra med lite papper innan du monterar ihop moussakan
Grekisk moussaka – släkt med tepsi kanske

Grekisk moussaka – släkt med tepsi kanske

Skala aubergine och skär i tunna skivor – lägg på hushållspapper och strö över salt. Moussaka – härliga smaker av aubergine, köttfärs och ost