Salta, peppra och pressa ner vitlöken. ”Det är inte svårare att göra moules marinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Fräs lök och vitlök i olja i en stor kastrull. 2 vitlöksklyftor hackade. 2 vitlöksklyftor hackade. Jag är inte så förtjust i musslor, men just vitvinskokta musslor älskar jag
fintärna lök, skiva vitlök, strimla/hacka persilja. Oftast brukar jag ha i selleri och morot i min moules, det ger maträtten en sötma och det blir lite matigare
Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor. 1 msk vitlök
Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor. 1 msk vitlök