Moules vitlök recept

Musselsoppa Moules marinières – lättaste receptet

Musselsoppa Moules marinières – lättaste receptet

Salta, peppra och pressa ner vitlöken. ”Det är inte svårare att göra moules marinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Moules Marinières aux Frites

Moules Marinières aux Frites

Mjukstek löken och vitlöken utan att de tar färg. 1 stor vitlöksklyfta. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten
Moules mariniéres

Moules mariniéres

Finhacka scharlottenlök, vitlök och chili. Mmmm - moules mariniérs - sjömanshustruns musslor. Fräs lök, vitlök och chili i oljan
MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

Fräs lök och vitlök i olja i en stor kastrull. 2 vitlöksklyftor hackade. 2 vitlöksklyftor hackade. Jag är inte så förtjust i musslor, men just vitvinskokta musslor älskar jag
Moules Frites med limeaioli

Moules Frites med limeaioli

Smaksätt med vitlök, salt och peppar. Moules frites är en traditionell rätt på blåmusslor, vanlig i Belgien och Frankrike
Moules utan tjafs

Moules utan tjafs

fintärna lök, skiva vitlök, strimla/hacka persilja. Oftast brukar jag ha i selleri och morot i min moules, det ger maträtten en sötma och det blir lite matigare
Moules à la marinière

Moules à la marinière

Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull. 3 vitlöksklyftor. Borsta och skölj musslorna i kallt vatten
Moules Mariniére

Moules Mariniére

Finhacka scharlottenlöken och vitlöken. Smärt smöret och häll sedan i den hackade charlottenlöken samt vitlöken

Moules frites med limeaioli

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Har aldrig själv lagat moules frites, men det var inte alls särskilt svårt
MOULES FRITES

MOULES FRITES

Skala och hacka lök, vitlök och morot. Fräs lök, vitlök och morot i olivolja på hög värme i några minut, häll sedan i musslorna
Moules marinières med smak av Medelhavet

Moules marinières med smak av Medelhavet

Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor. 1 msk vitlök
Moules och kantareller

Moules och kantareller

Svetta löken och vitlöken i en STOR gryta och häll sedan i vinet och ölen i en STOR gryta och låt koka upp under lock
Moules à la Crème

Moules à la Crème

Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan. klyftor vitlök. 1 nät musslor (ca 1 kg) 2 schalottenlökar klyftor vitlök ca 5 cl olivolja 5 dl vitt vin 3 dl grädde
Moules marinières med smak av Portugal

Moules marinières med smak av Portugal

Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor. 1 msk vitlök
Moules frites

Moules frites

1Moules1 kg färska blåmusslor 1 schalottenlök 1 klyfta vitlök 0,25 msk fänkål 1 dl torrt vitt vin 1 dl vispgrädde persilja, finhackad smör, till stekning salt peppar
Moules marinieres

Moules marinieres

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg blåmusslor , färska 2 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 2 dl vitt vin , alkoholfritt 2 msk fiskfond 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 kruka(or) färsk persilja Köp receptet