Moules vin recept

Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Moule marinière (Musslor i vitt vin)

4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Musslor i vitt vin och grädde, moules marinières

Musslor i vitt vin och grädde, moules marinières

Häll på vin, vatten och grädde, tillsätt fiskbuljongtärningen och timjan. 2 dl torrt vitt vin. Koka upp vin- gräddblandningen, lägg ner musslorna och koka ca 5 min, de är färdiga när alla är öppna. 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 2 dl torrt vitt vin
Musselsoppa Moules marinières – lättaste receptet

Musselsoppa Moules marinières – lättaste receptet

Häll i musselspadet, vin och crème fraiche. ”Det är inte svårare att göra moules marinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Moules Marinières aux Frites

Moules Marinières aux Frites

Lägg i musslorna och häll över vinet. Häll redningen i vinspadet och låt det koka upp. 3 ½ dl torrt vitt vin
Moules mariniéres

Moules mariniéres

Dessa vinkokta blåmusslor kan verkligen få det att vattnas i munnen när man tänker på dem. Mmmm - moules mariniérs - sjömanshustruns musslor
MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

Jag är inte så förtjust i musslor, men just vitvinskokta musslor älskar jag. Det blir en helt annan smak på dem när man kokar dem i vin
Moules Frites med limeaioli

Moules Frites med limeaioli

Jag kokar i vin och inte i öl, men båda delar går utmärkt. Moules frites är en traditionell rätt på blåmusslor, vanlig i Belgien och Frankrike
Moules utan tjafs

Moules utan tjafs

Jag behåller hellre den naturliga sältan men vittvin och en citronklyfta till är aldrig fel. Oftast brukar jag ha i selleri och morot i min moules, det ger maträtten en sötma och det blir lite matigare
Moules à la marinière

Moules à la marinière

Lägg i musslor och vin. 3 dl vitt vin. Borsta och skölj musslorna i kallt vatten. Släng spruckna och öppna musslor
Moules Mariniére

Moules Mariniére

Tillsätt sedan vinet, grädden och kryddorna förutom den färska persiljan samt saltet och låt det koka upp

Moules frites med limeaioli

Vispa äggulan med elvisp tillsammans med vitlök, vinäger, skal och saft av lime. Har aldrig själv lagat moules frites, men det var inte alls särskilt svårt
MOULES FRITES

MOULES FRITES

Rör om och häll i vin och grädde. Moules frites (2 portioner). 3 dl vitt vin. 3 dl vitt vin. I kväll blev det min favorit till middag, musslor och pommes Sååå himla gott
Moules marinières med smak av Normandie

Moules marinières med smak av Normandie

Skär pancettan i tärningar och stek krispig - lägg undan på papper Hacka schalottenlök fint och dela championerna Fräs lök, championer i fettet från pancettan Slå på vin, äppelmust och creme fraiche Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Garnera med pancetta, äpple och gräslök 2 kg blåmusslor. 1/2 dl vitt vin
Moules marinières med smak av Medelhavet

Moules marinières med smak av Medelhavet

Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor. 2 dl vitt vin
Moules marinières med smak av Gotland

Moules marinières med smak av Gotland

Skala den vita sparrisen och fräs den mjuk tillsammans med 1 dl schalottenlök Spara topparna till garnering Koka ihop sparrisstängerna med grädde Mixa och sila, smaka av med ramslöken - detta blir en ramlökspuré Skär den gröna sparrisen i tunna skivor Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen Slå på vin och ramslökspuré Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel Garnera med de vita sparristopparna 2 kg blåmusslor. 1 dl vitt vin