Moules senap recept

Moules Frites med limeaioli

Moules Frites med limeaioli

Vispa ihop äggulan med senapen och limesaften. Moules frites är en traditionell rätt på blåmusslor, vanlig i Belgien och Frankrike
Moules frites med aioli

Moules frites med aioli

Vispa ihop äggulan med senapen och citronsaften. 1 tsk fransk senap. 1 äggula 1 tsk fransk senap. Fredag betyder ofta skaldjur hos oss, idag blir det musslor
Moules Frites med Aioli

Moules Frites med Aioli

AioliSkala vitlöken och lägg den i en matberedare (eller behållaren till stavmixern) med äggulor, senap och vitvinsvinäger
Moules frites med aioli

Moules frites med aioli

Mät upp äggulor, senap, skalade vitlöksklyftor, vinäger och olja i den höga bägaren till mixerstaven
Moules frites med sötpotatispommes

Moules frites med sötpotatispommes

Vispa ihop äggulan med senapen och citronsaften. I dag blir det moules frites på det belgiska sättet med musslor kokta i öl
Moules frites..

Moules frites..

fem vitlöksklyftor, två morötter, en chilli, en näve bladpersilja, två dl grädde, två dl god chablis vin, två msk majonäs, två msk creme fraiche,en tsk dijonsenap, vitvins vinäger, olja, smör,svartpeppar, flingsalt
Moules frites - musslor och pommes frites

Moules frites - musslor och pommes frites

Du lägger äggulan och senapen i en hög smal skål och rör om. 1 tsk fransk senap. 1 tsk fransk senap. Denna belgiska nationalrätt som vi så starkt förknippar med bistros och brasserier
Moules frites..

Moules frites..

fem vitlöksklyftor, två morötter, en chilli, en näve bladpersilja, två dl grädde, två dl vitvin, två msk majonäs, två msk creme fraiche,en tsk dijonsenap, olja, smör, svartpeppar, flingsalt

Moule frites med rökig aioli

Mixa äggulor, senap och pressad citron. 2 tsk fransk senap. 1. Börja med aiolin, som du gärna kan göra kvällen innan

Moules mayonnaise

 Vispa ihop äggulor, senap och salt. 1 msk fransk ljus senap.  Var noga med att ta bort skägg och avlagringar på musslorna genom att skrapa och tvätta dem under rinnande kallt vatten

Moules frites

Skala vitlöken och lägg den i en matberedare (eller behållaren till stavmixern) med äggulor, senap och vitvinsvinäger

Moules Frites

Skala vitlöken och lägg den i en matberedare med äggulor, senap och vitvinsvinäger. 1 msk fransk senap

Moules frites med aioli

 Mät upp äggulor, senap, skalade vitlöksklyftor, vinäger och olja i den höga bägaren till mixerstaven