Häll i strimlad persilja och musslorna. ”Det är inte svårare att göra moules marinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Persilja, färsk och strimlade / grov hackade. Oftast brukar jag ha i selleri och morot i min moules, det ger maträtten en sötma och det blir lite matigare
4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
I med persiljan, och voila, klart för upplägg. 100 gr rensade kantareller 1 dl vispgrädde 1 schallottenlök 1 nypa persilja 1 skiva toastbröd smör, salt och peppar Stek kantarellerna i en rejäl klump smör tills de börjar få lite färg. 1 nypa persilja
Persilja. Det här var första gången som jag lagade Moules Marinières och det blev ren eufori. Häll därefter i grädden, smula ner fiskbuljongtärningen och ha i hackad persilja
50 g persilja hackad. Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor
ja och så lite persilja på det då. Moules marinés är franska och översätts till "marinerade musslor" och innebär att musslorna ångkokas, något som bara tar några minuter
1 msk hackad persilja och timjan. 1 fiskbuljongtärning 1 msk hackad persilja och timjan. . Musslor är ju så gott och godast tycker jag dom är så här i en soppa på vitt vin och grädde, med ett gott bröd att doppa