Moules persilja recept

Musselsoppa Moules marinières – lättaste receptet

Musselsoppa Moules marinières – lättaste receptet

Häll i strimlad persilja och musslorna. ”Det är inte svårare att göra moules marinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Moules Marinières aux Frites

Moules Marinières aux Frites

Häll spadet över musslorna och strö över persiljan. ½ dl finhackad persilja. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten
Moules Frites med limeaioli

Moules Frites med limeaioli

Lägg i persilja och musslor. Moules frites är en traditionell rätt på blåmusslor, vanlig i Belgien och Frankrike
Moules utan tjafs

Moules utan tjafs

Persilja, färsk och strimlade / grov hackade. Oftast brukar jag ha i selleri och morot i min moules, det ger maträtten en sötma och det blir lite matigare
Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Moule marinière (Musslor i vitt vin)

4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Moules à la marinière

Moules à la marinière

Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull. Häll såsen över musslorna och dekorera med hackad persilja
Moules Mariniére

Moules Mariniére

Tillsätt sedan vinet, grädden och kryddorna förutom den färska persiljan samt saltet och låt det koka upp
MOULES FRITES

MOULES FRITES

Persilja. Moules frites (2 portioner). I kväll blev det min favorit till middag, musslor och pommes Sååå himla gott
Moules och kantareller

Moules och kantareller

I med persiljan, och voila, klart för upplägg. 100 gr rensade kantareller 1 dl vispgrädde 1 schallottenlök 1 nypa persilja 1 skiva toastbröd smör, salt och peppar Stek kantarellerna i en rejäl klump smör tills de börjar få lite färg. 1 nypa persilja
Moules Marinières

Moules Marinières

Persilja. Det här var första gången som jag lagade Moules Marinières och det blev ren eufori. Häll därefter i grädden, smula ner fiskbuljongtärningen och ha i hackad persilja
Moules marinières med smak av Portugal

Moules marinières med smak av Portugal

50 g persilja hackad. Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor
Moules frites

Moules frites

1Moules1 kg färska blåmusslor 1 schalottenlök 1 klyfta vitlök 0,25 msk fänkål 1 dl torrt vitt vin 1 dl vispgrädde persilja, finhackad smör, till stekning salt peppar

Moules Marinés - Vitvinsångade Musslor

ja och så lite persilja på det då. Moules marinés är franska och översätts till "marinerade musslor" och innebär att musslorna ångkokas, något som bara tar några minuter
Moules marinieres

Moules marinieres

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg blåmusslor , färska 2 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 2 dl vitt vin , alkoholfritt 2 msk fiskfond 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 kruka(or) färsk persilja Köp receptet

Moules marinés

1 msk hackad persilja och timjan. 1 fiskbuljongtärning 1 msk hackad persilja och timjan.  .  Musslor är ju så gott och godast tycker jag dom är så här i  en soppa på vitt vin och grädde, med ett gott bröd att doppa