olivolja. ”Det är inte svårare att göra moules marinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Olivolja. Mmmm - moules mariniérs - sjömanshustruns musslor. Olivolja. Dessa vinkokta blåmusslor kan verkligen få det att vattnas i munnen när man tänker på dem
Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor. 1/2 dl olivolja
Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor
Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och fräs löken i någon minut, löken ska inte ta färg. Moules marinés är franska och översätts till "marinerade musslor" och innebär att musslorna ångkokas, något som bara tar några minuter
Värm upp olivoljan i en stor kastrull. Vi dricker belgisk öl, inleder med belgiska musslor – Moules frites, njuter en Waterzooi till huvudrätt och avslutar middagen med belgiska våfflor