Moules olivolja recept

Moules mariniéres

Moules mariniéres

Olivolja. Mmmm - moules mariniérs - sjömanshustruns musslor. Olivolja. Dessa vinkokta blåmusslor kan verkligen få det att vattnas i munnen när man tänker på dem
Moules Frites med limeaioli

Moules Frites med limeaioli

Ringla över olivoljan och strö på salt. Moules frites är en traditionell rätt på blåmusslor, vanlig i Belgien och Frankrike
Moules à la marinière

Moules à la marinière

Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull. 3 msk olivolja. Borsta och skölj musslorna i kallt vatten

Moules frites med limeaioli

Olivolja. Har aldrig själv lagat moules frites, men det var inte alls särskilt svårt. Vänd dem i potatismjölet/stärkelsen och ringla över olivoljan
MOULES FRITES

MOULES FRITES

Fräs lök, vitlök och morot i olivolja på hög värme i några minut, häll sedan i musslorna. Moules frites (2 portioner). 2 msk olivolja
Moules marinières med smak av Medelhavet

Moules marinières med smak av Medelhavet

Värm upp olja och fritera kapris snabbt - lägg undan till garnering Dela tomater, paprika och oliver grovt Finhacka vitlök och schalottenlök Fräs alltsammans i olivolja tillsammans med saffran Häll i vitt vin Lägg i musslorna och låt koka under lock i 6-8 min tills de öppnat sig Garnera med oregano och kapris 2 kg blåmusslor. 1/2 dl olivolja
Moules à la Crème

Moules à la Crème

Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan. ca 5 cl olivolja. 1 nät musslor (ca 1 kg) 2 schalottenlökar klyftor vitlök ca 5 cl olivolja 5 dl vitt vin 3 dl grädde
Moules marinières med smak av Portugal

Moules marinières med smak av Portugal

Bryn tärnad chorizo krispig med olivolja Lägg den på ett papper men låt fettet efter korvarna vara kvar i pannan Stek finhackad vitlök och schalottenlök försiktigt i chorizofettet Häll på vin Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med örter, smör, salt och peppar Garnera med den stekta chorizon 2 kg blå musslor

Moules Marinés - Vitvinsångade Musslor

Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och fräs löken i någon minut, löken ska inte ta färg. Moules marinés är franska och översätts till "marinerade musslor" och innebär att musslorna ångkokas, något som bara tar några minuter
Moules marinieres

Moules marinieres

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg blåmusslor , färska 2 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 2 dl vitt vin , alkoholfritt 2 msk fiskfond 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 kruka(or) färsk persilja Köp receptet
Moules marinières

Moules marinières

Fräs två finhackade schalottenlökar och två likaledes finhackade vitlöksklyftor i en rejäl skvätt olivolja i en emaljerad gjutjärnsgryta
Moules marinières

Moules marinières

Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan. 1 kg blåmusslor2 schalottenlökar2 vitlöksklyftor5 cl olivolja1 bunt persilja2 dl vitt vin2 dl fiskfond2 dl vispgräddeSalt och pepparKrutonger. 5 cl olivolja
Moules frites med aioli

Moules frites med aioli

½ dl olivolja. Ringla över olivolja och strö på salt. ½ dl olivolja. 2 msk olivolja. 3 msk olivolja. 2 msk olivolja. 2 bakpotatisar 3 msk olivolja
Moules marinières

Moules marinières

1 msk Olivolja. Tvätta musslorna ordentligt och ryck bort ”skägget”. Kasta dem som inte stänger sig när man spolar dem med kallt vatten