Moules morot recept

Moules utan tjafs

Moules utan tjafs

Oftast brukar jag ha i selleri och morot i min moules, det ger maträtten en sötma och det blir lite matigare
MOULES FRITES

MOULES FRITES

Skala och hacka lök, vitlök och morot. Fräs lök, vitlök och morot i olivolja på hög värme i några minut, häll sedan i musslorna
Moules frites med aioli

Moules frites med aioli

1 morot, grovt hackad. 1 morot, grovt hackad. Fredag betyder ofta skaldjur hos oss, idag blir det musslor
Moules marinières

Moules marinières

Tärna moroten fint. Tillsätt morötterna efter en liten stund och bryn tills moroten börjar mjukna. 1. Lägg blåmusslorna i en stor bunke och skölj dem noga under rinnande kallt vatten i cirka 5 minuter
Moules Mariniers

Moules Mariniers

Grunden är grädde, vittvin och musslor, grönsakerna brukar jag variera mellan charlottenlök, selleri, morot och fänkål
Moules marinières

Moules marinières

Så fick vi alltså till ett musseldyk. På kvällen tillagade vi dem. Gott. Några hinkar egenfångade musslor. Lite purjolök
Per Morbergs moules marinières

Per Morbergs moules marinières

1 morot. 1 kg musslor 1 morot 1 fänkål 4 schalottenlökar 4 klyftor vitlök 0,5 dl olivolja 4 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 lagerblad 1 kvist timjan salt och peppar persilja, till servering
Att avsluta 2015 med bla Moules Malinière

Att avsluta 2015 med bla Moules Malinière

Skär en halv morot och en halv palsternacka i små kuber. Tänkte bjuda på något som jag aldrig gjort tidigare, och som tydligen värdparet äter ofta och är väldigt förtjusta i - Moules Marinière
Musselsoppa med vitlöksbröd

Musselsoppa med vitlöksbröd

Musselsoppa eller moules marinières är en mycket god rätt och enkel att tillaga. 
 Skala och hacka gul lök, morot, stjälkselleri i små tärningar och skiva vitlöken tunt

Fantastiska förpackningar # 101

Eller som det oftast står om du är på lokal, Moules creme. Populära inlägg. Kantarellpasta med vitlök, grädde och persilja
Moules Mariniere (Musslor i vitt vin)

Moules Mariniere (Musslor i vitt vin)

Moules Mariniere. En förrätt för fyra eller en varmrätt till två1 nät Blåmusslor1 gul lök1 stor klyfta vitlök1 morot2½dl vitt vin1dl vispgräddesalt & svartpepparBörja med att rensa musslorna genom att spola av dom och skrapa av ev "påväxter" med en vas kniv. 1 morot
Moules frites..

Moules frites..

Detta behöver man till två. Ett kilo musslor, två tre bakpotatisar, två lökar,. fem vitlöksklyftor, två morötter, en chilli, en näve bladpersilja, två dl grädde, två dl god chablis vin, två msk majonäs, två msk creme fraiche,en tsk dijonsenap, vitvins vinäger, olja, smör,svartpeppar, flingsalt
Moules frites..

Moules frites..

DettDDD. Detta behöver man till två. Ett kilo musslor, två tre bakpotatisar, två lökar,. fem vitlöksklyftor, två morötter, en chilli, en näve bladpersilja, två dl grädde, två dl vitvin, två msk majonäs, två msk creme fraiche,en tsk dijonsenap, olja, smör, svartpeppar, flingsalt

Moule frites med rökig aioli

Hacka lök, vitlök och morot och fräs det lätt i oljan i en stor gryta. 1 st morot. 1. Börja med aiolin, som du gärna kan göra kvällen innan