Moules lök recept

Musselsoppa Moules marinières – lättaste receptet

Musselsoppa Moules marinières – lättaste receptet

Skala och hacka schalottenlöken. ”Det är inte svårare att göra moules marinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Moules Marinières aux Frites

Moules Marinières aux Frites

Mjukstek löken och vitlöken utan att de tar färg. 1 stor gul lök. 1 stor vitlöksklyfta. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten
Moules mariniéres

Moules mariniéres

Finhacka scharlottenlök, vitlök och chili. Mmmm - moules mariniérs - sjömanshustruns musslor. Fräs lök, vitlök och chili i oljan
MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

Fräs lök och vitlök i olja i en stor kastrull. 2 scholottenlökar finhackade. 2 vitlöksklyftor hackade. 2 vitlöksklyftor hackade
Moules Frites med limeaioli

Moules Frites med limeaioli

Smaksätt med vitlök, salt och peppar. Moules frites är en traditionell rätt på blåmusslor, vanlig i Belgien och Frankrike
Moules utan tjafs

Moules utan tjafs

fintärna lök, skiva vitlök, strimla/hacka persilja. Oftast brukar jag ha i selleri och morot i min moules, det ger maträtten en sötma och det blir lite matigare
Moules à la marinière

Moules à la marinière

Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull. 5 finhackade schalottenlökar. 3 vitlöksklyftor

Moules frites med limeaioli

Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Har aldrig själv lagat moules frites, men det var inte alls särskilt svårt
MOULES FRITES

MOULES FRITES

Skala och hacka lök, vitlök och morot. Fräs lök, vitlök och morot i olivolja på hög värme i några minut, häll sedan i musslorna
Moules marinières med smak av Normandie

Moules marinières med smak av Normandie

Skär pancettan i tärningar och stek krispig - lägg undan på papper Hacka schalottenlök fint och dela championerna Fräs lök, championer i fettet från pancettan Slå på vin, äppelmust och creme fraiche Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Garnera med pancetta, äpple och gräslök 2 kg blåmusslor. 1/2 dl schalottenlök. 1 msk fint hackad gräslök
Moules och kantareller

Moules och kantareller

Tillsätt scharlottenlöken och låt den svettas lite. Svetta löken och vitlöken i en STOR gryta och häll sedan i vinet och ölen i en STOR gryta och låt koka upp under lock
Moules Marinières

Moules Marinières

Skiva purjolöken och pressa eller riv vitlöksklyftorna. Det här var första gången som jag lagade Moules Marinières och det blev ren eufori
Moules marinières med smak av Thailand

Moules marinières med smak av Thailand

Fräs grön curry med den hackade löken och citrongräset Koka ihop med vin och kokosgrädde Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med fisksås, limejuice och koriander Garnera med thai-basilika 2 kg blåmusslor. 1 dl fin hackad schalottenlök

Moules marinés

Finhacka löken och chilin, låt svettas i smöret några minuter utan att ta färg i en stor kastrull. 2 chalottenlök. 2 vitlöksklyftor. 2 chalottenlök 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt