Häll i musselspadet, vin och crème fraiche. ”Det är inte svårare att göra moules marinières än att steka falukorv”, brukar matintresserade besserwissrar säga med ett förmanande finger uppe i luften
Skär pancettan i tärningar och stek krispig - lägg undan på papper Hacka schalottenlök fint och dela championerna Fräs lök, championer i fettet från pancettan Slå på vin, äppelmust och creme fraiche Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Garnera med pancetta, äpple och gräslök 2 kg blåmusslor. 2 dl creme fraiche
Nu var det länge sedan vi åt musslor och därför blev det en klassisk variant av ”moules marinière” och hälften av mollusterna vidareutvecklades till ”moules chèvre” enligt ett underbart recept från Kardemumma-Viktoria
Rör i crème fraichen och smaka av spadet med salt och ev. ½-1 dl crème fraiche. En ber att få tacka för alla fina gratulationer på min bemärkelsedag igår, tack och bock
MEN det var meningen från början att vi skulle dela på en tallrik med Moules frites {dvs blåmusslor med aioli & pommes} men den rekommendera han inte så det vart att tänka om
1 dl crème fraiche. 1 dl crème fraiche. Vi som egentligen är ganska stressade just nu. Har så mycket saker som måste göras så det är inte klokt, men det känns helt omöjligt att ta sig an något
Varje år vid just den här tiden går min mamma och jag dit och och njuter av deras Moules Marinières. Har haft en supermysig helg med bl a ett besök på restaurang Wasahof
Rör i crème fraichen och smaka av spadet med salt och eventuellt lite mer svartpeppar. Det är här dagens recept kommer in, vin- och persiljekokta musslor serverade med pommes frites, eller som det så vackert också kan heta – Moules frites serverad med hemmagjord aioli
fem vitlöksklyftor, två morötter, en chilli, en näve bladpersilja, två dl grädde, två dl god chablis vin, två msk majonäs, två msk creme fraiche,en tsk dijonsenap, vitvins vinäger, olja, smör,svartpeppar, flingsalt
fem vitlöksklyftor, två morötter, en chilli, en näve bladpersilja, två dl grädde, två dl vitvin, två msk majonäs, två msk creme fraiche,en tsk dijonsenap, olja, smör, svartpeppar, flingsalt
Rör ihop majonnäsen med crème fraiche. 2 msk crème fraiche. Var noga med att ta bort skägg och avlagringar på musslorna genom att skrapa och tvätta dem under rinnande kallt vatten
1 dl crème fraiche. 1 dl crème fraiche. Här kommer en kär favorit i repris, en asiatisk moule. Goda blåmusslor som vi äter alldeles för lite av i Sverige