Moules fänkål recept

Moules à la marinière

Moules à la marinière

Stek fänkål, lök, persiljakvistar och vitlök i olivolja i en stor kastrull. fänkål, hackad. Borsta och skölj musslorna i kallt vatten
Moules frites

Moules frites

1Moules1 kg färska blåmusslor 1 schalottenlök 1 klyfta vitlök 0,25 msk fänkål 1 dl torrt vitt vin 1 dl vispgrädde persilja, finhackad smör, till stekning salt peppar
Moules marinières med vitlökskrutonger

Moules marinières med vitlökskrutonger

Skala och finhacka lök, vitlök och fänkål, svetta den tillsammans med cayennepepparn i lämplig kastrull, när löken mjuknat häll över musslorna tillsammans med vinet
Moules Mariniers

Moules Mariniers

Grunden är grädde, vittvin och musslor, grönsakerna brukar jag variera mellan charlottenlök, selleri, morot och fänkål
Per Morbergs moules marinières

Per Morbergs moules marinières

1 fänkål. 1 kg musslor 1 morot 1 fänkål 4 schalottenlökar 4 klyftor vitlök 0,5 dl olivolja 4 dl vitt vin 5 dl vispgrädde 1 lagerblad 1 kvist timjan salt och peppar persilja, till servering
Musselsoppa

Musselsoppa

Jag hade köpt ingredienser till att göra Moules Mariniers men på vägen hem kom jag att tänka på en soppa som Michel Roux Jr gjorde i ett gammalt Masterchefprogram
Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Motsvarigheten till fransmännens moules mariniere heter Muscoli alla marinara. Den kokta bläckfisken skivar man sen tunt och serverar med skuren kokt potatis, fänkål och god olivolja

Musselbuljong

Klassiska rätter där musslor ingår är exempelvis moules frites, clam chowder och moules marinières. Skär fänkålen tunt

Buljong på musslor

Klassiska rätter där musslor ingår är exempelvis moules frites, clam chowder och moules marinières. Skär fänkålen tunt
Moules Mariniere

Moules Mariniere

½ fänkål, tärnad. Vi var på jakt genom halva stan efter musslor när vi äntligen hittade två nät gjorde vi en variant av Moules Mariniere som Camilla Läckberg tipsat om

Moules marinières

purjolök, fänkål och morot. Skölj, rensa och skrapa två kilo musslor (lagom för fyra personer) i kallt vatten

Moules Normandie

0,5 strimlad fänkål. Skölj och borsta musslorna noga. Kontrollera att de lever - öppna musslor ska stänga sig när du knackar på skalet