Skala den vita sparrisen och fräs den mjuk tillsammans med 1 dl schalottenlök Spara topparna till garnering Koka ihop sparrisstängerna med grädde Mixa och sila, smaka av med ramslöken - detta blir en ramlökspuré Skär den gröna sparrisen i tunna skivor Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen Slå på vin och ramslökspuré Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel Garnera med de vita sparristopparna 2 kg blåmusslor. 1/2 dl citron saft
Vispa ihop äggulan med senapen och citronsaften. 1 tsk pressad citron. 1 tsk pressad citron. Fredag betyder ofta skaldjur hos oss, idag blir det musslor
Det som irriterar mig är mer de som i sin egen osäkerhet drar högtravande slutsatser om att ”då Wretman inte garnerade sin Toast skagen med klyftad citron, så kan en Toast skagen med citronklyfta inte vara en riktigt Toast skagen
Citron. Moules mariniére med klyftpotatis. Placera musslorna på ett fat, slå över såsen, strö över hackad persilja och timjan för att till sist sätta kronan på verket med några skivor citron
Det är något visst med musslor, åt moules frites i Bryssel på den kända gatan mitt i stan som kantas av fiskrestauranger men blev inte särskild impad över smaken
Lite citron på toppen av firren förhöjer smaken men salt behöver man sällan fråga om. De har nämligen ett antal "färdigkomponerade" huvudrätter på menyn också, där Moules Frites (155kr) är en av de bättre jag jag ätit, och det är ett bra betyg