Moules citron recept

Moules mariniéres

Moules mariniéres

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av gula äpplen, mineral, färska örter och citron. Mmmm - moules mariniérs - sjömanshustruns musslor
Moules marinières med smak av Gotland

Moules marinières med smak av Gotland

Skala den vita sparrisen och fräs den mjuk tillsammans med 1 dl schalottenlök Spara topparna till garnering Koka ihop sparrisstängerna med grädde Mixa och sila, smaka av med ramslöken - detta blir en ramlökspuré Skär den gröna sparrisen i tunna skivor Fräs 1 dl schalottenlök och den gröna sparrisen Slå på vin och ramslökspuré Lägg i musslorna och koka under lock 6-8 min tills de öppnats sig Smaka av med citronsaft, salt, peppar och körvel Garnera med de vita sparristopparna 2 kg blåmusslor. 1/2 dl citron saft
Moules Marinières

Moules Marinières

Servera med en citronklyfta och ett gott bröd. Det här var första gången som jag lagade Moules Marinières och det blev ren eufori
Moules frites med aioli

Moules frites med aioli

Vispa ihop äggulan med senapen och citronsaften. 1 tsk pressad citron. 1 tsk pressad citron. Fredag betyder ofta skaldjur hos oss, idag blir det musslor
Moules frites med tomat och curry

Moules frites med tomat och curry

Fortsätt på samma sätt med resten av oljan och smaka av med citron samt salt och peppar. citronjuice, efter smak
Moules moulières

Moules moulières

Saften av en halv citron. Saften av en halv citron. Förrätt nummer två hos Anette. Moules moulières. 1 msk smör & olivolja till stekning

Gratis citroner

Eller som det oftast står om du är på lokal, Moules creme. Populära inlägg. Kantarellpasta med vitlök, grädde och persilja
Födelsedagsmeny

Födelsedagsmeny

Varmrätten så, en bit färsk tonfisk som fått ligga en stund i citronrapsolja. lite pressad lime eller citron
Gin and tonic 2.0 – fredagsdrinken

Gin and tonic 2.0 – fredagsdrinken

Tänk er en moules marinière med grädde, rökiga salta toner och tärningar av sidfläsk med grönt på toppen och ett jäkligt bra levainbröd
B.A.R.

B.A.R.

Lite citron på toppen av firren förhöjer smaken men salt behöver man sällan fråga om. De har nämligen ett antal "färdigkomponerade" huvudrätter på menyn också, där Moules Frites (155kr) är en av de bättre jag jag ätit, och det är ett bra betyg
Tarte au fromage blanc

Tarte au fromage blanc

1Conseils Vous pouvez agrémenter la tarte au fromage blanc de raisins secs ou de zestes d'orange et de citron